Bruksanvisning
Fileter ørreten, del hver filet i to. Strø på litt salt og sukker, og la dem ligge i ca 15 minutter. Skyll fiskestykkene i kaldt vann, og tørk godt med papir.
Har du en røykeovn, har du røykespon i den og lar fisken røyke i ca 5 minutter. Om du ikke har røykeovn, kan du gjøre som følger: Bruk en gammel kjele det ikke er så farlig med, legg røykespon i bunnen og legg en metallrist oppå, evt aluminiumsfolie som du har tykket en del små hull i. Legg fisken oppå, legg på lokket, sett på plate med sterk varme.
Når kjelen er skikkelig varm, lar du den stå i 20-30 sekunder til, og trekker den så vekk fra platen. La kjelen stå med lokk i 4-5 minutter. Fisken vil fortsatt være rå. Bak den ferdig i ovn på 80 C i 5 minutter.
Røykespon får du kjøpt i sportsforretninger. Server gjerne med for eksempel potet- og purreløksuppe (se egen oppskrift).