• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ovnsbakt hel ørret med dillsaus

Fisk /

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ørret, ca 1 1/2 kg
1 ts salt
rikelig med dill

Dillsaus:
2 dl ørretkraft
1 dl fløte
1 dl vann
1 1/2 ss hvetemel
salt
1 ss sitronsaft
2 ss hakket dill

Bruksanvisning

Rens fisken og skyll den. Dryss salt i buken og legg i rikelig med dill. Pakk fisken i smurt aluminiumsfolie. Legg fisken i langpannen med folieskjøten opp. Stekes på nederste rille på 200 C i 30-40 minutter til fisken er ferdig. Brett opp folien og stikk en kniv langs ryggbeinet og se om fiskekjøttet løsner fra beinet og har skiftet farge. Legg fisken på et fat. Trekk av skinnet. Pynt med sitronbåter og dill.

Saus:

Hell ørretkraften i en kjele. Tilsett fløte. Gi det et oppkok. Rør ut vann og mel til jevning og tilsett under omrøring. La sausen koke i 5 minutter. Smak til med salt, sitron og dill. Server ørreten med saus, kokte poteter, agurksalat og gjerne kokte voks- eller brekkbønner

Fisk /


Sum Oppskrifter 0 funnet


Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen