Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g knuste grønne olivener
1 maisforet kylling, ca 1 ¾ kg
1 løk
3 hvitløkfedd, finhakket
1 ts svart pepper
1 ts malt ingefær
½ ts malt kanel
½ ts malt spisskummen
1 klype safran
salt
4 ss olivenolje
1 stor bunt frisk persille
1 stor bunt frisk koriander
1 frisk sitron
saften av 1 frisk sitron
Dekk olivenene med vann og la dem ligge i bløt 1 time. Skift vann etter 3o min.
Fjern alt overflødig fett fra kyllingens innside, og legg den i en oval gryte.
Riv løken, og vær nøye med å få med saften. Legg i formen sammen med hvitløk, krydder, en klype salt og oljen.
Skyll urtene og ta til side nok fra hver bunt til å få 1 ss hakkede urter. Knyt resten sammen i en bunt og legg i gryten.
Hell over akkurat så mye vann at det dekker kyllingen. Kok opp. Reduser varmen og la det trekke i ca 30 minutter. Snu kyllingen etter 15 minutter.
Hell olivenene i dørslag og skyll dem. Del sitronen i fire. Ha de i gryten sammen med oliven og sitronsaft. Legg lokk over og la det trekke i ytterligere 20 minutter.
Ta opp kyllingen og pakk den i folie. Skru opp varmen og la væsken fosskoke til sausen er redusert til halvparten, Ta opp urtebunten oh ha i ss med de friske hakkede urtene. Juster om nødvendig smaken med salt eller sitronsaft.
Skjær opp kyllingen i stykker og hell den krydrede sausen over. Server med varmt flatt brød.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus