• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Danske frikadeller

Kjøtt /

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 dl brødrasp
1 dl vann
2 dl fløte
400 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
2 krm hvit pepper
1 egg
6 dl buljong
karrisaus:
2 ss smør eller margarin
2 ts karri
3 ss hvetemel
4 dl kokekraft
1 dl husholdningsfløte
1 krm hvit pepper
salt

Bruksanvisning

La brødraspet trekke i vann og fløte i ca 10 minutter. Bland deretter kjøtt, salt og pepper. Tilsett egget og arbeid farsen smidig. Form den til jevne boller.

Kok opp buljongen. Legg halvdelen av kjøttbollene i kjelen og la dem småkoke i 6-8 minutter. Gjør deretter det samme med resten av kjøttbollene. Ta vare på kraften.

Smelt smøret til sausen i en kjele. Tilsett karri og la det frese i 2-3 minutter. Rør inn melet og spe med kokekraften. La sausen småkoke i 5 minutter.

Tilsett fløten og smak til med pepper, salt og eventuelt mer karri.

Legg frikadellene i sausen og la dem bli gjennomvarme før servering.

Kjøtt /


Sum Oppskrifter 0 funnet


Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen