Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss olivenolje
1 hvitløkfedd, knust
6 vårløk i skiver
225 g opptinte selskapserter
350 g frisk ung asparges
2 ss finhakket frisk salvie
finrevet skall av 2 sitroner
4 1/2 dl grønnsakbuljong
225 g bondevikker (bønner)
450 g tagliatelle
4 ss yoghurt naturell
salvieblader
Varm oljen i en gryte. Ha i hvitløk og vårløk og la det surre 2-3 minutter til det er mykt.
Tilsett erter, en tredjedel av aspargesen, salvie, sitronsaft og buljong eller vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter til det er mykt. Kjør det hele til en jevn blanding i matmølle.
Fjern i mellomtiden belgene fra bondevikkene og kast dem. Skjær resten av aspargesen i 5 cm lange biter, kast eventuelle seige stilker og forvell dem i et par minutter i kokende vann.
Kok tagliatellen i ca 10 minutter i saltet vann til den er ferdig. Avrennes godt.
Ha kokt asparges og bønner i sausen og varm opp. Rør inn yoghurten. Bland sausen med tagliatellen, pynt med noen salvieblader og server omgående.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker