Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg poteter
30 g kapers
4-6 ansjosfileter
1 ss frisk salvie
150 g parmesan
3 dl fløte
1 dl melk
salt
pepper
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem utover en ildfast form. Krydre med pepper innimellom. Skyll kapersene godt i rennende vann. Kutt halvparten av dem i mindre biter. Del ansjosfiletene i små biter. Legg kapers, salvieblader og ansjosbiter innimellom potetene.
Riv ost. Bland fløte, melk og ost. Hell over potetene og stek i ovnen ved 150 C i ca 70 minutter, litt avhengig av ovnen du bruker. Pass på at potetene ikke koker seg tørre underveis.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika