• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bønner i tomatsaus

Tilbehør /

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g store, tørkede hvite bønner
1 laurbærblad
1 løk
2 hvitløkfedd
300 g tomater
4 ss olivenolje
3 ss tomatpuré
½ ts sukker
½ ts sterkt paprikapulver
grønne blad av 1 fennikel
salt
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Skyll bønnene under rennende kaldt vann. Ha dem i en bolle og la dem ligge i bløt natten over i rikelig med kaldt vann. Sil av bløtrevannet, skyll bønnene og ha dem i en stor kasserolle. Hell på vann så det dekker, tilsett laurbærblad og la bønnene koke opp. Fjern skum fra overflaten. Legg på lokk og la bønnene trekke på svak varme i 45 minutter.

Skrell og finhakk løken og hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger.

Varm oljen i en stor kasserolle og fres løken og hvitløken på svak varme til den er myk og blank. Rør ut tomatpuréen i 5 dl vann og ha det i kasserollen sammen med tomater, sukker og paprikapulver.

Rør om, legg på lokk og la sausen koke på svak varme. Når bønnene har kokt i 45 minutter, tar du dem opp med hullsleiv og legger dem over i sausen. Skyll og tørk fennikelkvistene. Hakk bladene og ha dem i sausen.

Legg på lokk og la bønnene trekke i sausen på svak varme i ca 1 time, eller til de er møre. Rør om av og til. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk. Ta opp laurbærbladet og smak til med salt og pepper.

Tilbehør /


Sum Oppskrifter 0 funnet


Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen