• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Spekepølse (Oppland)

Tradisjonsmat /

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 kg kjøtt 1 dl konjakk 750 g flesk 120 g salt 1 ½ dl sukker 1 ss muskat 1 ss pepper 1 ss nellik evt 2 ss salpeter naturtarmer

Bruksanvisning

Mal kjøttet godt, opp til flere ganger. De to siste gangene males det sammen med konjakken. Skjær flesket i meget små terninger. Tilsett sukker, salt, krydder og mesteparten av salpeteren. Stapp pølsefarsen i tarmene, så hardt og tett som mulig. Bind for enden og gni pølsene med resten av salpeteren. Legg dem i press et par dager. Røyk pølsene over kald røyk. Nå skal pølsene henge på et lunt sted i et par måneder, til de begynner å bli hvite av salt på utsiden. Spekepølse kan lages av all slags kjøtt, og forholdet mellom kjøttslagene kan være forskjellig. Hestekjøtt var svært vanlig å lage pølse av fordi det var for seigt til annet bruk. Før ble kjøtt og flesk hakket i stedet for malt. Når det skjæres i små terninger, vil det sees bedre i pølsene enn når det er malt. Mange legger pølsene i saltlake etter at de er stappet, men med så vidt mye salt i farsen som her er det ikke nødvendig. Salpeter er forbudt i industrielt fremstilt kjøttmat, men er fremdeles å få kjøpt på apoteket. Det gjør kjøttet rødt, men har ingen betydning for smak eller holdbarhet.

Tradisjonsmat /


Sum Oppskrifter 0 funnet


Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen