• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Vannkringler (Nordland)

Tradisjonsmat /

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

5 dl vann 50 g gjær 125 g smør eller margarin 60 g sukker 700 g hvetemel

Bruksanvisning

(30-35 stk) Rør gjæren ut i lunkent vann og smelt smøret. Ha smøret og sukker i gjærblandingen. Tilsett mel til en fast deig. La den heve til ca dobbel størrelse, 60-90 min. Elt deigen om med eventuelt mer mel og la den heve en stund til. Del deigen i emner og trill hvert emne til lillefingertykke pølser. Form dem til kringler. Kok opp en stor kjele med vann. Slipp noen kringler i om gangen. De synker til bunns, men flyter opp når de er ferdig hevet. Legg dem over på smurt plate etter hvert. Sett platen i ovnen mens kringlene fremdeles er varme, og stek dem ved 200 C i 15-20 minutter til de er lysebrune og sprø. Kringlene er deilige både som kaffemat og med smør og pålegg på. De kan også stekes ved noe høyere temperatur og over kortere tid. Da holder de seg myke og ligner på boller eller rundstykker. Vannkringler er mest kjent fra Bergen, men det ble også brukt en del i Nordland.

Tradisjonsmat /


Sum Oppskrifter 0 funnet


Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen