Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl vann
50 g gjær
1/2 dl olivenolje
2 ts salt
2 ts sukker
1/2 løk
15 svarte oliven
1/2-1 rød paprika
1/2-1 gul paprika
1/2-1 grønn paprika
5 dl fint rugmel
10 dl hvetemel
egg til pensling
Finhakk løk og grovhakk oliven og paprika. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt så inn rugmel og hvetemel og bland til slutt inn grønnsakhakket. Elt deigen glatt og smidig. Dekk den med plast og la den heve ca 1 time.
Elt deigen om og del den i to. Form to lange brød og legg dem på platen. La dem etterheve under plast i ca 30 min. Snitt i brødene og pensle dem med sammenvispet egg.
Sett brødene på nederste rille i ovnen ved 250 C, skru ovnen straks ned til 200 C. Stek brødene i ca 30 min. Avkjøl brødene på rist. De kan dypfryses.