• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Islandsbrød

Internasjonale / Island

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

16 dl skummet melk
50 g gjær
3 ts salt
2 dl honning
1 kg fin sammalt rug
1 kg grov sammalt rug
300 g hvetemel

Bruksanvisning

Varm melken til den er lunken. Rør ut gjæren i melken. Tilsett salt og honning. Elt inn melet til deigen blir glatt. Den skal være temmelig fast. Kna deigen godt på bakebordet. Del den i tre og form glatte, sprekkfrie brød som legges i smurte 2-liters former. Pakk formene godt inn i dobbel aluminiumsfolie. Sett brødene inn i stekeovnen med termostaten på 100-125 C. La brødene stå i ovnen i 12 timer.

Ta brødene ut av formene og avkjøl dem under klede på rist.

Internasjonale / Island


Sum Oppskrifter 1 funnet


Islandsbrød

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen