• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Polenta

Småretter / Grøt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

170 g potetmel
9 dl vann
1 ts salt
50 g kaldt smør
100 g revet parmesan

Bruksanvisning

Kok opp vannet i en vid kjele. Hell i polentaen i en tynn stråle, mens du hele tiden pisker med en stålvisp for å unngå klumper,

Skift til en tresleiv når alt melet er brukt, og rør jevnlig mens det koker ca 45 minutter. Legg gjerne en ovnsrist mellom kokeplaten og kjelen, da vil ikke polentaen svi seg, men den må likevel småkoke hele tiden. Til å begynne med vil polentaen boble vulkansk, men det går over. Rør inn smør og parmesan til slutt.

Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel polentagrøten utover i den, slik at den blir ca 2 cm høy. Klapp den glatt på overflaten med en stekespade dyppet i vann. Avkjøl grøten og hvelv den over på et skjærebrett. Skjær den stvnede grøten i ønsket form. Trekanter, firkanter, staver eller rundinger.

Stek polentaen gyllen med litt smør i stekepannen eller pensle dem med olje og grill dem i grillpanne.

Polenta hører til hverdagskosten i Nord-Italia, men de siste årene er denne grøten blitt et av de mest populære tilbehørene i det internasjonale kjøkkenet.

Polenta passer godt til all slags grillet fisk og kjøtt. Den kan også serveres nykokt som grøt, da gjerne til husmannskost som sausekjøtt - eller bacalao, for den saks skyld.

Småretter / Grøt


Sum Oppskrifter 63 funnet


Augagraut

Blåbærgrøt

Bringebærgrøt

Byggmelsgrøt

Byggrynsgrøt

Dylle fra Ål

Eplegrøt

Evighetsgrøt

Firkorngraut

Fløtegrøt

Fløtegrøt fra Bamble

Fløyelsgrøt

Fruktgrøt

Grov hvetemelsgrøt

Havregrynsgrøt

Havregrøt

Havregrøt med whisky og brunt vaniljesukker

Hirsegrøt

Hirsegrøt med hirseflak

Hirsegrøt med hirseflak

Hvetemelsgrøt

Indisk risengrynsgrøt

Jordbærgrøt

Julegrøt

Lørdagsgrøt

Maisgrøt

Myssmørgrøt

Nordnorsk slåttonngrøt

Nypegrøt

Polenta

Potet- og byggmelsgrøt

Potetgrøt

Pæregrøt

Rabarbra- og sviskegrøt

Rabarbragrøt

Ripsgrøt

Ris a la Mande

Risengrynsgrøt

Risgrøt

Risvelling

Russegrøt

Rødgrøt

Rømmegraut fra Oppdal

Rømmegrøt

Rømmegrøt fra eldre tider

Rømmegrøt med brunostslør

Semulegrøt

Slåttegrøt

Smørgrøt

Sommergrøt

Stikkelsbærgrøt

Sunndals graut

Surost-grøt

Sviskegrøt

Søst

Tyttebærgraut fra Røros

Tyttebærgrøt

Tyttebærgrøt med rugmel

Vassgraut

Veitlegrøt

Vestlandsk rømmegrøt

Vetlegrøt

Vintergrøt av tyttebær

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen