Flere resulteter finnes under oppskriften
rømmedressing med sitron og dill
1 laksekotelett, 200 g
1 liter vann
1 ts salt
150 g strimlet gulrot og purre
1/2 sitron
frisk dill
Kok opp vann og salt.
Skrell gulrøtter og vask purren. Skjær purre og gulrøtter i tynne strimler. Legg grønnsakene i et dørslag og kok dem såvidt møre, 2-3 minutter. Legg grønnsakene på en tallerken og hold dem varme.
Trekk fisken i det samme vannet i 5-10 min. til kjøttet slipper beina.
Anrett fisken og grønnsakene med rømmedressingen over fisken eller på tallerken.
Pynt med sitron og dill. Server kokte poteter til.
Chililaks med fritert tortilla og guacamole
Gravet laks med løpstikke og akevitt
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Grillet laks med lime- og chilismør
Hot´n spicy pasta med grillet laks
Kald kokt laks med pepperrotkrem
Laks i wok med lime og koriander
Laksebiff med sopp- og løksaus
Laksefilet med persillesmørsaus
Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing
Laksekotelett med sopp og nøttesjy
Laksemedaljonger med reker og asparges
Laksesuppe med safran og blåskjell
Marinert laks med gourmettilbehør
Marinert laks med kapers og sylteagurk
Marinert laks med kapers og urter
Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus
Pepret laks med einerbær og vermut
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkte laksehorn med rekemousse
Safrangravet laks med honningsaus
Schilianka - Russisk laksesuppe
Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem
Sitrongravet laks på polynesisk vis
Stekt eller grillet laks med mandelris