• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lakseterrine med kamskjell

Fisk / Laks

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g røykelaks, renskåret i tynne skiver
1 stor sellerirot, skrelt i 2 millimeter tynne skiver
2 purrer delt på langs og vasket
100 g renset brun sjampinjong i små terninger eller kantareller
4 sjalottløk, skrelt og finhakket
1 ss frisk estragon
1 ss meierismør til steking av sopp og løk
2 ss valnøttolje
Hvitvinsgelé:
2 dl kraftig hvitvin
4 blader gelatin
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
Marinade:
3 rensede kamskjell
saften av ½ lime
½ ts revet limeskall
½ ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper

Bruksanvisning

Start med hvitvinsgeléen til denne forretten. Bløt gelatin i kaldt vann. Ha vin, salt og pepper i en bolle. Smelt gelatinen i litt vann i en kjele og bland den med hvitvinen. Avkjøl i kjøleskap.

Kutt vekk det ytterste hvite og mørkegrønne på purren. Del den med fingrene i lange flak. Forvell purre i 1 minutt, selleriskiver i 2 minutter, hver for seg. Tørk på kjøkkenpapir.

Smelt smør i en panne. Stek sopp og sjalottløk til all kraften er borte. La det renne godt av i en sil. Avkjøl.

Kle en brødform på 1 liter med kjøkkenfilm. Pensle litt gelé i bunnen. Kle formen på tvers med purreflak. Skjær selleri og røykelaks så det passer til formens størrelse. Legg selleri, røykelaks, purre og sopp/løk lagvis etter ønske. Pensle med hvitvinsgelé mellom hvert lag. Når formen er nesten full brettes purreflakene pent over toppen. Brett plastfolie rundt terrinen og la den stå kjølig over natten. Vipp den kalde terrinen forsiktig ut av formen. Skjær den i skiver mens plasten fortsatt er på. Fjern plasten.

Skjær den overflødige sellerien i pene strimler, bland dem med nøtteolje, hakket estragon, salt og pepper, og bruk som garnityr.

Terrinen serveres med ferske kamskjell som er marinert i 10 minutter med limesaft, limeskall, salt og pepper.

Fisk / Laks


Sum Oppskrifter 116 funnet


Bakt laks med peppersaus

Brun laksesuppe

Carpaccio av laks

Chililaks med fritert tortilla og guacamole

Dampet laks med dillsaus

Dampet laks med syresaus

Dampkokt laks med ingefær

Edelfiskanretning

Eggerøre og røket laks

Einebærgravet laks

Fersk laks i folie

Festmousse med laks

Gravet laks

Gravet laks med løpstikke og akevitt

Gravlaks med sennepskrem i lefse

Gravlaks med vodka og mynte

Grillet gravlaks

Grillet laks

Grillet laks med lime- og chilismør

Herregårdens laksesuppe

Hot´n spicy pasta med grillet laks

Hvitløklaks

Hvitvinlaks

Kald kokt laks med pepperrotkrem

Kaviar av laks

Kjellersaltet laks

Kokt laks i skiver

Kokt laks med rekesaus

Kokte laksehoder

Kylin-laks

Laks i aspic

Laks i fløtesaus

Laks i folie på grill

Laks i forundringspakker

Laks i karri

Laks i karriris

Laks i majones

Laks i marinade

Laks i wok med lime og koriander

Laks med kremet estragonsaus

Laks med krydder

Laks med sitrussaus

Laks med varme agurkskiver

Laks på grill med tilbehør

Laks teriyaki

Lakse- og koriandersuppe

Lakseanretning med lakserogn

Lakseasparges i sitronsaus

Laksebiff med sopp- og løksaus

Lakseburgere

Laksecarpaccio med avocado

Laksefilet med persillesmørsaus

Laksefiskekaker med dillsaus

Laksefrikadeller

Laksegryte

Laksekabaret

Laksekotelett med grønnsaksrede og rømmedressing

Laksekotelett med sopp og nøttesjy

Lakselasagne

Laksemedaljonger

Laksemedaljonger med reker og asparges

Laksepaté

Laksepudding

Laksepølser

Lakserulader

Lakserull

Laksesaus

Laksesnitsel i sitronsaus

Laksespyd på grill

Laksestrudel

Laksesuppe med safran og blåskjell

Laksesvaner

Lakseterrin med aspargessalat

Lakseterrine med kamskjell

Marinert laks med gourmettilbehør

Marinert laks med kapers og sylteagurk

Marinert laks med kapers og urter

Mousse av laks

Nudler med krydderpanert laks

Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks med stappe og skalldyrsaus

Ovnstekt laksefilet i fløtesaus

Pannekokt laks med agurk

Pasta al salmone

Pepret laks med einerbær og vermut

Pestobakt laks

Ristet laks med urterømme

Røkelaks med avokadosalat

Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette

Røkelakskake

Røkelakstartar

Røklaks med Nan-brød

Røklaksterte

Røkte laksehorn med rekemousse

Røykelakskake

Safrangravet laks med honningsaus

Schilianka - Russisk laksesuppe

Sennepslaks

Sitron- og koriandergravet laks med agurkkrem

Sitrongravet laks på polynesisk vis

Smilende laks

Spekelaks

Stekt eller grillet laks med mandelris

Stekt laks

Stekt laksetfilet med bacon og sennep

Stekt ris med laks

Surlaks

Sursøt laks

Sushi

Syltet julelaks

Syltet laks

Tortillas med røkelaks

Urtegravet ovnsbakt laks

Urtemarinert laks

Urtestekte laksehaler

Vårlig laksesuppe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen