• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Finsk lammegryte

Internasjonale / Finland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

800 g lammebryst eller 400 g renskåret lammekjøtt
1 pastinakk
1 liten sellerirot
1/2 kg løk
1/2 kg poteter
1/2 lite blomkålhode
1 bunt persille
1/2 liter buljong, hjemmelaget eller av terning
salt
5 hele hvitpepperkorn
1/2 dl finklippet persille

Bruksanvisning

Skjær kjøttet i jevne stykker. Skrell og rens rotfrukter og blomkål. Skjær rotfruktene i biter.

Legg kjøtt og rotfrukter (ikke blomkålen) lagvis i gryte. Hakk persillen og strø den over.

Hell på så mye buljong at det dekker ingrediensene. Ha i salt og pepper.

La retten småkoke under lokk ca 1 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Del blomkålen i buketter og legg dem i gryten. La dem koke med knapt 5 minutter.

Smak til og strø over persille.

Server retten fra gryten.

Internasjonale / Finland


Sum Oppskrifter 7 funnet


Finsk fiskesuppe

Finsk lammegryte

Finsk soppsalat

Finsk soppsuppe

Finsk surdeigsbrød

Finske grahamkaker

Finske pinner

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen