• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Finsk surdeigsbrød

Internasjonale / Finland

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Surdeig:
15 g gjær (1/3 pk)
5 dl vann
4 dl sammalt rug, fin
Etter 2 døgn:
35 g gjær (2/3 pk)
5 dl vann
1 ts salt
2 liter rugmel (1,2 kg)

Bruksanvisning

(3 brød)

Smuldre gjæren til surdeigen i en bolle og rør den ut i fingervarmt vann. Bland i melet. La bollen stå tildekket i romtemperatur i 2 døgn.

3. dag: Rør gjæren ut i fingervarmt vann i en bolle. Bland i surdeigen, saltet og melet. Arbeid alt til en fast deig, mot slutten går det lettest på bakebordet. La den heve tildekket i ca 1 time.

Elt deigen lett på bakebordet drysset med mel. Del den i 3 emner. Form dem til runde eller avlange brød. Pensle med kaldt vann og rull dem i rikelig med mel. Legg dem på smurt plate. La brødene heve under bakeklede til de begynner å sprekke litt og den meldryssede overflaten har fått fine årer.

Sett platen nederst i ovnen ved 250 C. Dem samtidig varmen til 200 C. Da får brødet riktig steketemperatur fra begynnelsen av. Stek brødene i 45 minutter. Avkjøl dem under bakeklede. Legg dem deretter i plastposer og la dem modne 1 døgn. Skjær brødet i tynne skiver.

Internasjonale / Finland


Sum Oppskrifter 7 funnet


Finsk fiskesuppe

Finsk lammegryte

Finsk soppsalat

Finsk soppsuppe

Finsk surdeigsbrød

Finske grahamkaker

Finske pinner

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen