• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Skånsk sennep

Tilbehør / Dressing

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

40 g ( ca 1/2 dl) brune sennepsfrø
40 g (ca 1/2 dl) gule sennepsfrø
2 dl varmt vann
1 1/2 ss vineddik
1 ss sukker
1 ts salt
3 ss olje
2 ts estragon

Bruksanvisning

Ifølge tradisjonene knuser man sennepsfrøene med en tung kule i et rundbunnet fat og sper dråpevis med vannet.

Med hurtigmikser eller food processor er det mye enklere å lage skånsk sennep. Bløtlegg sennepsfrøene i varmt vann i 8-10 timer eller over natten, da blir de noe mykere.

Sett stålkniven i food processoren. Hell de bløtlagte sennepsfrøene samt bløtevann i blandebollen. Tilsett vineddik, sukker og salt. Start maskinen og la den gå i 3-5 minutter til de gule frøene har gitt sennepen kremaktig konsistens. De brune er igjen som små korn. Tilsett olje og smuldret estragon og kjør et par omganger slik at alt blandes. Fyll sennepen i et glass med skukork. Oppbevar den i kjøleskap.

Tilbehør / Dressing


Sum Oppskrifter 101 funnet


Aioli

Appelsintapenade

Basilikumpesto

Blåostdressing

Brønnkarsemajones

Coleslaw dressing

Cottage-Cheese dip

Créme frâiche med sennep

Cæsar dressing

Cæsar-dip

Dijondressing

Dip med laks

Dip med sjampinjong

Dipp til artisjokk

Dressing med hardkokte eggeplommer

Eddikmarinade

Eggedressing

Estragonmajones

Fransk dressing

Frisk hvitløksdressing

Frisk vårdressing

Gressløk-dip

Grønn majones

Honningdressing

Hvitløksmajones

Indisk dressing

Ingefærdipp

Karrimajones

Karrimajones 2

Karrisaus

Kinesisk marinade

Kokt marinade - grunnoppskrift

Kokt salatdressing

Korianderpesto

Kryddereddik

Krydret sitroneddik

Majones

Marinade til fisk

Marinade til grillspyd

Marinade til kebabs

Marinade til kylling

Marinade til makrell

Marinade til oksekjøtt

Meksikansk marinade

Melonpuré med estragon

Mild sommerdressing

Miso-soya dressing

Myntemajones

Nobisdressing

Normannadip

Ostedip

Ostedip med paprika

Ostedressing, mild

Ostedressing, sterk

Pepperrot-dip

Pepperrotmajones

Persillepesto

Pesto

Ravigote-dressing

Rekedip

Remouladesaus

Rhode Island dressing

Roquefortdressing

Roquefortdressing med worcestersaus

Rosenvannsdressing

Russisk dressing

Rød pesto

Rømmedressing

Safranmajones

Salami-dip

Salatdressing

Salatdressing av ostemasse

Salatdressing av rømme

Salatdressing av sitronsaft

Salatdressing med ansjos

Salatdressing med egg og fløte

Salsa Verde

Sennep- og dilldressing

Sennepsdressing

Sennepsdressing med eggeplomme

Sennepssaus

Sitrondressing

Skalldyrsaus

Skånsk sennep

Soyasaus

Spansk dressing

Syltet ingefær

Syrlig dressing med paprika

Tartarsaus

Teriyakisaus

Thaidressing

Thousand Island dressing

Tomatjuicedressing

Tzatzíki

Ukokt marinade - grunnoppskrift

Urtedressing

Urtedressing - Sauce Verte

Urtevinaigrette

Vinaigrettesaus

Yoghurtdressing

Østersdip

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen