• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Østerrisk Eplekake

Internasjonale / Østerike

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4, 5 dl hvetemel
1/4 ts salt
1 ss olje
1 egg
vann

fyll:
1 dl friske brødsmuler
75 g smør eller margarin
750 g skrelte epler
1 dl sukker, helst brunt
100 g rosiner
75 g skåldede, hakkede mandler
1 ts kanel
75 g hakket sukat

Bruksanvisning

Sikt mel og salt, tilsett olje og egg. Arbeid inn så meget vann, mengden avhenger av eggets størrelse, at det blir en fast deig. Dekk den og la den hvile kjølig ca 30 min.

Rist brødsmulene i halvparten av smøret. Skjær de skrelte eplene i løvtynne skiver.

Kjevle deigen til en stor, tynn leiv. Kunsten å lage en god Østerrisk Eplekake (Apfelstrudel) ligger i å kjevle og strekke deigen til den er så tynn at man kan lese en avis gjennom den!

Pensle leiven med litt smeltet smør. Fordel eplene over og legg på de øvrige ingrediensene til fyllet. Brett kantene inn så fyllet ikke faller ut. Rull leiven fast sammen.

Flytt den forsiktig over på stekebrett. Form den til hestesko eller krans om ønskes.

Stek den til den er gyllen og fast. Ca 40 min på 220-225 C i nederste ribbe.

Server Apfelstrudel varm eller kald, drysset med melis og med eplebåter til.

Internasjonale / Østerike


Sum Oppskrifter 10 funnet


Apfelstrudel

Gulasj fra Østerrike

Landbrød fra Salzburg

Mozartkake

Sjokoladekake fra Wien

Striesel fra Østerrike

Østerrisk bondesuppe

Østerrisk Eplekake

Østerrisk formkake

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen