• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sjokoladekake fra Wien

Internasjonale / Østerike

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

70 g smeltesjokolade
70 g smør
70 g melis
4 egg
40 mandler, finmalt
40 g mandelflak
20 g brødrasp
SJOKOLADEKREM:
80 g smeltesjokolade
2,5 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker

Bruksanvisning

Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggehvitene med sukker til det blir stivt. Pisk smør og melis i en annen bolle til det blir mykt. Ha i eggeplommene. Bland deretter forsiktig inn den smeltede sjokoladen etterfulgt av eggehvitene.

Bland de malte mandlene med brødraspet. Smør en rund form. Dryss blandingen i og snu formen slik at det løse faller ut. Hell deigen i formen til ¾ høyde og dekk med aluminiumsfolie. Stek i vannbad ved 180 C i ca 30 minutter.

Kok opp kremen, ta den vekk fra platen og bland inn 80 g sjokolade i biter. Ha i vaniljesukker og bland.

Når kaken er ferdig tas den ut av formen. Serveres lunken med sjokoladekrem over. Pynt med mandelskav.

Internasjonale / Østerike


Sum Oppskrifter 10 funnet


Apfelstrudel

Gulasj fra Østerrike

Landbrød fra Salzburg

Mozartkake

Sjokoladekake fra Wien

Striesel fra Østerrike

Østerrisk bondesuppe

Østerrisk Eplekake

Østerrisk formkake

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen