• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Østerrisk formkake

Internasjonale / Østerike

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 pærer
1/2 kg mel
40 g gjær
150 g sukker
2 dl melk
200 g smør
4 egg
1/2 ts salt
150 g rosiner
1/2 sitron
50 g mandler
50 g korinter
50 g syltet appselsinskall

Bruksanvisning

Skrell pærene, stikk ut kjernehusene og del dem i båter. Drypp med sitronsaft.

Hell melet i et fat. Smuldre gjæren og legg den i en fordypning i midten. Hell 1 ts sukker og 1 dl lunken melk over. Bland litt av melet inn i gjæren og sett fatet lunt og tildekket ca. 30-40 min.

Tilsett resten av melken og sukkeret, samt smør, lett piskede egg og salt. Ha i rosiner, revet sitronskall, hakkede mandler, korinter og syltet appelsinskall, alt ristet i 1-2 ss mel.

Fyll litt deig i en godt smurt form, legg pærestykkene i og fyll på resten av deigen. La den etterheve ca. 20 min.

Stek kaken på nederste ribbe i 15 min. ved 225 C og 30-40 min ved 180 C. Blir kaken for brun, dekk den med folie.

Internasjonale / Østerike


Sum Oppskrifter 10 funnet


Apfelstrudel

Gulasj fra Østerrike

Landbrød fra Salzburg

Mozartkake

Sjokoladekake fra Wien

Striesel fra Østerrike

Østerrisk bondesuppe

Østerrisk Eplekake

Østerrisk formkake

Østerrisk skinkepai

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen