• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dampede belgiske blåskjell

Internasjonale / Belgia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

50 store blåskjell
3 ss smør
2 finhakkede sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
1 ss finklippet gressløk eller dill
1 ss finklippet persille
salt
hvit pepper

Bruksanvisning

Skrubb skjellene godt. Fjern skjegg (bysustrådene). Fres hakket sjalottløk i smør til det er blankt. Hell på hvitvin. Legg blåskjellene i. Kast de som ikke lukker seg. Legg på lokk og damp over sterk varme til de har åpnet seg. Fjern eventuelt lukkede skjell.

Fordel skjellene i fire varme tallerkener. Hell fløten i kjelen og la suppen koke opp, og putre videre et par minutter. Tilsett det grønne og smak til med salt og pepper. Hell suppen over skjellene.

Server med brød, smør, en enkel salat og eventuelt pommes frites.

Internasjonale / Belgia


Sum Oppskrifter 3 funnet


Belgisk omelett med sopp

Dampede belgiske blåskjell

Skrei på belgisk

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen