• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Chilenske kyllingspidd

Internasjonale / Chile

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 kyllingfileter
MARINADE:
saft av 1-2 appelsiner
saft av 1 sitron
1 hvitløkfedd, finhakket
½ ts tørket oregano
½ ts malt spisskummen
¼ ts malt nellik
¼ ts malt kanel
1 ts salt
¼ ts pepper
POLENTA:
5 dl vann
1 dl polenta
½ finhakket rød chilipepper
½ ts salt
SAUS:
5 ss olivenolje
2 ½ ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket koriander
1 hakket sjalottløk
1 ts finhakket rød chilipepper
½ ts finhakket hvitløk
½ ts salt

Bruksanvisning

Bland alt til marinaden. Skjær kyllingfiletene i lange, brede strimler og legg dem i en plastpose, hell på marinaden og knyt posen. Mariner kjøttet i kjøleskapet minst 4 timer, helst natten over.

Tre kjøttet på spidd og la spiddene ligge på grillen i 2-3 minutter på hver side.

Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca 3 cm tykt lag utover et flatt fat og skjær ut sirkler eller snipper. Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne.

Visp sammen alt til sausen. Anrett kyllingspiddene over polentaen. Hell sausen rundt.

En salat av appelsin, grapefrukt og ruccola eller frisséesalat, med litt av sausen over er friskt tilbehør.

Internasjonale / Chile


Sum Oppskrifter 9 funnet


Brød i stekepanne (Sopaipillas)

Chilensk linsesuppe

Chilenske kyllingmarinade

Chilenske kyllingspidd

Empanadas

Fiskesuppe fra Chile

Hønsesalat med mais (Bocado primavera de ave)

Kjøttpai med mais (Pastel de choclo)

Pebresaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen