• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Italienske potetboller med pestosaus (Gnocchi al pesto)

Internasjonale / Italia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g røde poteter 1 god klype salt 175 g hvetemel, pluss litt til dryss PESTO: 1 stor hvitløkfedd ½ ts salt 60 g frisk basilikum 30 g nyreven Pecorino Sardo-ost 60 g nyreven parmesan 45 g pinjekjerner 1 ½ dl god olivenolje

Bruksanvisning

Kok potetene hele med skallet på i 30 minutter eller til de er møre. Hell av kokevannet, skrell potetene og mos dem sammen med saltet. Sikt melet og kna det inn i potetmosen, en spiseskje om gangen, til det blir en glatt deig. Del deigen i to med hendene. Legg den ene halvdelen på en melstrødd overflate. Trill den ut til et langt pølseformet emne. Skjær pølsen i to og trill ut hver halvdel igjen, til de er omtrent på tykkelse med en tommelfinger. Gjenta alt sammen med den andre halvparten av deigen. Strø to stekebrett med mel. Skjær deigen i stykker på 2 cm. Ta en gaffel og hold den med de krumme tennene mot deg. Press hver deigklump mot gaffeltennene. Gnocchiene skal være krumme, med hulrom på den ene siden og render på den andre som skal holde på saus. Legg dem på brettene. Lag pestoen: Knus hvitløken sammen med salt. Riv basilikumen i små biter, og bland med hvitløk og salt med morter og pistill, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett ost og pinjekjerner og støt eller mal det hele litt til. Tilsett oljen i en tynn jevn stråle mens du rører uavbrutt eller kjører i kjøkkenmaskin, til det hele er godt blandet. Kok gnocciene i saltvann i flere omganger. De er ferdige når de flyter opp, 1-2 minutter. Plasser dem på varmt fat, hell over pesto og server.

Internasjonale / Italia


Sum Oppskrifter 112 funnet


Det italienske kjøkken

Alfredos fettuccine (Fettuccine all`Alfredo)

Aniskjeks (Biscotti d´Anice)

Appelsin-omelett (Omelette de arance)

Baccalà-salat

Biff med tomatsaus (La Pizzaiola)

Blandet fritert fisk (Fritto misto di pesce)

Blandet grønnsaksalat (Verdure misto)

Bondesuppe (Zuppa Casalinga)

Bruschetta

Bucatini med tomat- og chilisaus (Bucatini all´Amatriciana)

Bønnesuppe (Zuppa di fagioli)

Capelli d`Angelo med hummer (Capelli d`Angelo all`Aragosta)

Cappelletti in Brodo

Cappelletti med tomater og fløte (Cappelletti con Pomodoro e Panna)

Champignonsalat (Insalata di funghi)

Conchiglie med havets frukter (Conchiglie di Mare)

Djevlekylling (Pollo alla diavola)

Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus (Farfalle alla Crema di Gorgonzola)

Farfalle med tomater og erter (Farfalle al Sugo di Piselli)

Farfalle med tunfisk (farfalle al Sugo di Tonno)

Fersk tomatsaus (La Pommarola)

Ferskener i hvitvin (Pesche in vino bianco)

Fisk med fregola (Pesce con Fregola)

Friterte kaker med rom eller anislikør (Castagnole alla Romana)

Friterte zucchini (Zucchini fritte)

Frityrstekt sopp (Fungi Fritti)

Fusilli med skogsopp (Fusilli di Bosco)

Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus (Fusilli con Salsa di Pomodori all`Aceto Balsamico)

Fyldig minestrone (Minestrone Ricco)

Fylte artisjokker (Carciofi ripieni)

Fylte kalveschnitzeler alla bolognese (Scaloppe farcite alla bolognese)

Garganelli med asparges og fløte (Garganelli agli Asparagi e Panna)

Gratinert tunfisk (Tonno a Sfincione)

Griljerte svinekoteletter (Maiale alla griglia)

Grissini

Grønn og rosa farfalle (Farfalle Verdi e Rosa)

Grønn pepperfruktsalat (Insalata di peperoni verdi)

Hjort i sursøt saus (Capriolo in agrodolce)

Hummer fra Diavolo

Italiensk fiskesuppe (Zuppa di pesce)

Italienske potetboller med pestosaus (Gnocchi al pesto)

Kalvenyrer i hvitvin (Rognoni di Vitello al vino bianco)

Kalvetunge i sursøt saus (Lingua in agrodoice)

Kjøttsaus med tomat (Sugo di carne)

Klar suppe med pastafirkanter og erter (Brodo di Quadrucci e Piselli)

Linguine med krabbe (Linguine al Granchio)

Linguine med pesto av soltørkede tomater (Linguine con Pesto di Pomodori Secchi)

Linguine med skinke og mascarpone (Linguine al Prosciutto e Mascarpone)

Marinert oksebryst (Costa di Manzo al vino)

Minestrone fra Genova (Minestrone alla Genovese)

Minestrone som i Puglia (Minestrone alla Pugliese)

Napolitansk pizzadeig

Orecchiette med ansjos og broccoli (Orecchiette con Acciughe e Broccoli)

Ossobuco

Osteomelett (Uova frittata al formaggio)

Paglia e Fieno med reker og vodka (Paglia e Fieno con Salsa di Gamberi e Vodka)

Paprikastuing (Peperonata)

Pasta med hvitløksaus (Gnocchetti con Agliata)

Pastasuppe med kyllinglever (Pasta in Brodo con Piselli e Fegatini)

Penne med fløte og røkelaks (Penne, Panna e Salmone)

Penne med reker og artisjokker (Penne ai Gamberi e Carciofi)

Penne med reker og Pernod (Penne al Gamberetti con Pernod)

Penne med tomat- og chilisaus (Penne all´Arrabbiata)

Pepperonade (Peperonata)

Pipe rigate med skinke og erter (Pipe Rigate ai Piselli e Prosciutto)

Potet-gnocchi (Gnocchi di patate)

Potetpizza (Pizze di patate)

Reker på spidd som på Sicilia (Spiedini di Gamberi Marsalesi)

Rigatoni med vinterlig tomatsaus (Rigatoni con Sugo di Pomodore Invernale)

Ris med grønne erter (Risi e bisi)

Romersk eggsuppe (Stracciatella)

Romersk ostekake (Dolci di Ricotta)

Rå tomatsaus (La Crudaiola)

Salmoriglio

Salsa Verde

Sardinsk couscous (Cascà)

Scampi fritti

Små pastabiter i klar suppe (Pastina in Broda)

Spaghetti med ansjos og oliven (Spaghetti alla Siracusana)

Spaghetti med blekksprut og erter (Spaghetti con Seppie e Piselli)

Spaghetti med bottarga (Spaghetti alla Bottarga)

Spaghetti med egg, bacon og fløte (Spaghetti alla Carbonara)

Spaghetti med laks og reker (Spaghetti con Salmone e Gambi)

Spaghetti med muslingsaus (Spaghetti alle Vongole)

Spaghetti med safran (Spaghetti allo Zafferano)

Spaghetti med tomater og pancetta (Spaghetti al Rancetto)

Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon (Spaghetti alla Carrettiera)

Spaghettimed tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella (Spaghetti alla Caprese)

Stekte auberginer (Melanzane a funghetto)

Suppe med broccoli, ansjos og pasta (Minestrone di Orecchiette e Broccoli)

Suppe med bønner og pasta (Zuppa di Fagioli con la Pasta)

Suppe med grillet tomat og pasta (Minestrone con Pasta e Pomodori)

Suppe med kjøttboller og pasta (Pallottoline e Pasta in Brodo)

Suppe med linser og pasta (Zuppa di Lenticchie e Pastina)

Suppe med muslinger og pasta (Zuppa di Vongola e Pastina)

Suppe med pasta og kikerter (Minestrone di Pasta e Ceci)

Suppe med pasta, bønner og grønnsaker (Millecosedde)

Svinegryte fra Milano (Cassoele)

Svinestek på italiensk manér (Arrosta di maiale)

Syltet paprika (Conserva di Peperoni)

Tagliatelle med kammuslinger (Tagliatelle con Capesante)

Tagliatelle med radicchio og fløte ( Tagliatelle al Radicchio con Panna)

Tagliolini med muslinger og blåskjell (Tagliolini con Vongole e Cozze)

Tomatsuppe (Minestra di pomodori)

Toscansk brødsalat

Toscansk kylling (Pollo alla toscana)

Trenette med skalldyr (Trenette ai Frutti di Mare)

Tørket oksekjøtt med olje og sitron (Bresaola Della Valtellina)

Vermicelli med muslingsaus (Vermicelli alla Napoletana)

Vermicelli med sitron (Vermicelli al Limone)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen