• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillet fisk med sesamsaus (Samak Meshwibi Tahini)

Internasjonale / Libanon

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 fisk ca 1 ¼ kg, for eksempel grå mulle, evt sei, torsk eller steinbit, renset
3 ss olivenolje
salt
6 ss hakket frisk persille
3 ss hakket frisk koriander
4 hvitløkfedd
2 ½ dl tahinpasta
saften av 4 sitroner

Bruksanvisning

Vask fisken godt og skjær fire dype snitt i kjøttet på hver side. Gni fisken inn med rikelig med olivenolje og salt, og sett den til side i 1 time.

Bland halvparten av persillen og all korianderen. Skjær to av hvitløkfeddene i små terninger og bland med urtene. Fyll denne blandingen i buken av fisken.

Tahinsaus: Fyll 4 ss vann i tahinrøren/massen – overraskende nok får dette den til å tykne. Tilsett sitronsaften, da blir den tynnere.

Knus resten av hvitløken i en morter sammen med ½ ts salt, tilsett deretter resten av persillen og støt videre. Bland denne massen inn i tahini- og sitronblandingen.

Forvarm grillen til høy temperatur og grill fisken i 8 minutter på hver side, inntil du kan se tydelig gjennom til beinet, og skinnet er pent brunsvidd. Server fisken enten varm eller kald, sammen med sausen.

Internasjonale / Libanon


Sum Oppskrifter 13 funnet


Bulgur-salat (Taboli)

Falaffel

Frityrstekte grønnsaker (Makali)

Fylte squash (Kose´b labn)

Grillet fisk med sesamsaus (Samak Meshwibi Tahini)

Khoshaf

Kikertstuing (Hommus)

Kyllinggryte (Jeje)

Libanesisk brødsalat (Fattoush)

Puré av grillede auberginer (Baba Ghanoush)

Ris med linser og løk (Mejadarra)

Risdessert (Riz´l halib)

Tabbouleh

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen