• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Libanesisk brødsalat (Fattoush)

Internasjonale / Libanon

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

½ agurk
1 bunt vårløk
500 g modne tomater, flådd og hakket
salt
1 stort flatt brød eller 2 pitabrød
1 romano-salathode
1 stor bunt frisk persille
1 stor bunt frisk mynte
1 stor bunt portulakk, kan sløyfes
1 ½ dl god olivenolje
1 ¼ dl nypresset sitronsaft
svart pepper

Bruksanvisning

Skrell agurken og skjær agurkkjøttet i terninger. Skjær vårløken, inklusive de grønne delene, i tynne skiver og bland dem med tomatene og agurken. Dryss salt og la det stå i 10 minutter.

Rist brødet til det er lysebrunt. Bryt det i terninger på 2,5 cm og ha dem i bunnen på et serveringsfat. Dekk med blandingen av tomater, agurk og vårløk, og vær nøye med å få med all saften fra grønnsakene. La det stå i ytterligere 10 minutter, slik at brødet absorberer saften.

Grovhakk salatblader, persille og mynte. Fjern de største stilkene. Bruker du portulakk, tar du bladene av stilken. Bland krydderurtene i salaten.

Visp sammen oljen og sitronsaften til blandingen emulgerer, og dryss deretter pepper på. Hell denne dressingen over salaten og server.

Internasjonale / Libanon


Sum Oppskrifter 13 funnet


Bulgur-salat (Taboli)

Falaffel

Frityrstekte grønnsaker (Makali)

Fylte squash (Kose´b labn)

Grillet fisk med sesamsaus (Samak Meshwibi Tahini)

Khoshaf

Kikertstuing (Hommus)

Kyllinggryte (Jeje)

Libanesisk brødsalat (Fattoush)

Puré av grillede auberginer (Baba Ghanoush)

Ris med linser og løk (Mejadarra)

Risdessert (Riz´l halib)

Tabbouleh

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen