• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Biltong-tørket kjøtt

Internasjonale / Sør-Afrika

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

7,5 dl hvitvinseddik 3,5 kg oksekjøtt i 1,5 cm tykke og inntil 8 cm brede strimler KRYDDERBLANDING: 50 g salt 25 g malt koriander 25 g knust svart pepper 25 g brunt sukker

Bruksanvisning

(blir ca 1,5 kg) Biltong, som er tørket kjøtt, var den vanligste måten å bevare kjøtt på før kjøleskapets tid i Sør-Afrika. Dyrene som brukes bør være fete. Det betyr vanligvis en ku på 4-7 år, og at kjøttet må henge i 1-2 dager etter slaktingen før det brukes. For å lage Biltong trenger du et tørt sted uten fluer, der luften kan sirkulere rundt kjøttet, for eksempel i et slakteri i nærheten av viftene til kjølerom og frysere. Bland eddik og 7,5 dl vann. Legg noen strimler av kjøttet i en stor plastpose i et enkelt lag og dypp litt av eddikblandingen over. Bland ingrediensene til krydderblandingen i en bolle og dryss litt over kjøttet. Legg på et nytt lag kjøtt og gjenta prosessen inntil alle ingrediensene er brukt opp. Dekk med plast og sett kjølig i 6 timer. Snu kjøttet etter at det har ligget i 3 timer. Fest kjøttstrimlene til metallkroker i den ene enden og heng dem på et tørkestativ. Pass på at strimlene ikke kommer borti hverandre. La Biltongen tørke i 3-4 dager i varm luft med god sirkulasjon. Skjær deretter i biter og spis.

Internasjonale / Sør-Afrika


Sum Oppskrifter 5 funnet


Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte

Biltong-tørket kjøtt

Rusk

Salat med tørket frukt

Shraak

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen