• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pogacsa

Internasjonale / Ungarn

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g smør eller margarin
500 g hvetemel
2 eggeplommer
20 g gjær
½ ts hvetemel
½ ts sukker
2 dl rømme
1 ts salt

Bruksanvisning

Løs opp gjær i ½ kopp vann og bland med ½ ts hvetemel og ½ ts sukker. La dette stå og ese til den når toppen av koppen.

Bland melet med smøret slik at massen blir knudrete og godt blandet.

Bland resten av ingrediensene sammen og tilsett rømme etter hvert slik at det blir en jevn masse som slipper bollen. Sett i kjøleskapet og la det hvile i 1 time.

Bearbeid massen igjen ved å doble den (brett den sammen en gang). La det stå i 30 minutter. Kjevle så ut i passende tykkelse, gjerne i tynne skiver som brettes mange ganger, og smør toppen. Ha på ost om ønskelig. Stekes midt i ovnen ved 180 C til de blir gylne. Skjær i terninger.

Internasjonale / Ungarn


Sum Oppskrifter 15 funnet


Det ungarske kjøkken

Budapestkake

Gulasj (Puszta-gulyás)

Gulasjsuppe

Karpe i grønt (Ponty)

Paprikagryte med poteter (Paprikáskrumpli)

Paprikakylling (Paprikáscsirke)

Pogacsa

Svine-pörkölt (Sertéspörkölt)

Ungarsk osteforrett (Tèjfeles sajt)

Ungarsk paprikagulasj

Ungarsk potetgryte

Ungarsk ribbe

Ungarsk sideflesk

Ungarsk surkålgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen