• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tapas av mandler, oliven og ost

Småretter / Tapas

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Marinert oliven
½ ts korianderfrø
½ ts fennikelfrø
1 ts frisk hakket rosmarin
2 ts frisk hakket persille
2 pressede hvitløkfedd
1 ss lys vineddik
2 ss olivenolje
125 g grønne og svarte oliven
Marinert ost
150 g hvit geitost
6 ss olivenolje
1 ss hvit vineddik
1 ts hel svartpepper
1 hakket hvitløkfedd
3 friske estragon- eller timianskudd
Salte mandler
¼ ts cajennepepper
2 ss havsalt
25 g smør
4 ss olivenolje
200 g mandler

Bruksanvisning

Til marinert oliven, knus koriander- og fennikelfrø i en morter. Tilsett urter, hvitløk, vineddik og olje, og hell blandingen over olivenene i en liten bolle. Dekk til og la stå kjølig i opptil en uke.

Til marinert ost, del osten i passende biter, la skorpen være på. Legg bitene i en liten bolle. Bland oljen, vineddiken, pepperkorn, hvitløk og urter. Hel blandingen over osten. Dekk til og la stå i kjøleskap i optil 3 dager.

Til saltede mandler: Bland cajennepepper og havsalt i en bolle. Smelt smøret sammen med olje i en stekepanne. Tilsett mandlene og stek forsiktig mens du rører i ca 5 min., eller til mandlene er gylne over det hele.

Tilsett salatblandingen og rør godt sammen til mandlene er dekket av salt. Avkjøl mandlene og sett dem bort i en krukke med tett lokk i opptil en uke.

Server tapasrettene i små, lave skåler. Pynt osten med frisk estragon og dryss salt over mandlene, om nødvendig.

Hvis tapasrettene serveres med drink før middag, sett frem cocktailpinner til oliven og ost

Småretter / Tapas


Sum Oppskrifter 30 funnet


Julesylte til juletapas

Kålrotstappe til juletapas

Paprikasalat til tapas

Skinkestek til juletapas

Surkål til juletapas

Sursøt rødkål til juletapas

Svineribbe til juletapas

Tapas - bruschetta med julepålegg

Tapas - bruschetta med lammerull

Tapas - buklistsylte med salat

Tapas - fenalår med asparges

Tapas - fenalår med kantareller

Tapas - fenalår med mandelpoteter

Tapas - julepølse og vossakorv

Tapas - julepølser og medisterkaker

Tapas - julesalat

Tapas - lefseruller

Tapas - oksetunge med beter

Tapas - pinnekjøtt i tomatsaus

Tapas - potetbåt med syltesalat

Tapas - ribbe med paprikasalat

Tapas - røkt lammelår med mandarinsalat

Tapas - såsisser med cherrytomater

Tapas - såsisser til juletapas

Tapas av blomkålmos

Tapas av lammekoteletter

Tapas av mandler, oliven og ost

Tapas syltepinner

Tapas- pølser og medisterkaker

Tapasribbe med sviskepuré

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen