• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grønnsakgryte med kjøtt (Gjuvetsch)

Internasjonale / Bulgaria

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g lammebog eller –bryst
2 røde pepperfrukter
2 purrer
2 løk
1 aubergine
1 zucchini
4 modne tomater
200 g grønne bønner evt 1 pk dypfrosne
4 poteter
1 bunt persille
150 g fett
2 egg
4 ss yoghurt
1 ts paprika
salt
pepper

Bruksanvisning

Skjær kjøttet i passe biter, krydre det med salt, pepper og paprika og fres det i halvdelen av fettet.

Gjør grønnsakene i stand. Skjær pepperfruktene i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Purrene skjæres i 2 cm tykke skiver, løkene i ringer, tomatene i båter og de skrellede potetene i terninger. Del auberginene på langs, fjern de største kjernene og skjær dem så i halvsirkler av lillefinger-tykkelse. Skjær zucchinien i tykke skiver.

Ta kjøttet opp av gryten. Smelt resten av fettet og vend alle grønnsakene godt i gryten. Tilsett salt og finhakket persille. Vend det hele igjen noen minutter i fettet og ha innholdet av gryten over i en ildfast form sammen med lammekjøttet og skyen av det. Tilsett 1 dl vann og la formen stå i ovnen ved 160 C i ca 1 time.

Pisk eggene sammen med yoghurten og litt salt. Hell dette over retten og sett formen i litt sterkere varme, 225 C i stekeovnen. Når det har dannet seg en lett skorpe, tas retten ut og serveres med det samme.

Internasjonale / Bulgaria


Sum Oppskrifter 12 funnet


Det bulgarske kjøkken

Dampkokte bønner (Selen Fasul)

Grønnsakgryte med kjøtt (Gjuvetsch)

Honningepler (Jabalki s med)

Jordbærdessert (Jagodi)

Kald yoghurtsuppe (Tarator)

Kalvekjøttgryte med grønne bønner (Popska Jachnia)

Kavarma

Peppergryte med ost (Misch-masch)

Rødbetsalat med pepperrot (Tcherveni Zvekla)

Røde pepperfrukter med ostefyll (Palneni tchushki)

Tomatkylling (Pile s domati)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen