• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dansk elg- og selleripaté

Internasjonale / Danmark

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

400 g rotselleri
vann
salt
2 egg
1 dl crème fraiche
salt
pepper
1/2 dl pistasiemandler eller -nøtter
300 g elgfarse
200 g medisterfarse
2 egg
2 ss potetmel
1 dl sellerikraft
1 dl fløte
2 krm estragon
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss madeira eller konjakk

Bruksanvisning

Skrell sellerien og skjær den i små biter. Kok sellerien myk i lettsaltet vann. Hell av vannet, men ta vare på ca 1 dl. La vannet renne godt av sellerien og mos den i foodprosessor eller med gaffel.

Visp sammen egg og créme fraiche og ha det i selleriblandingen. Krydre med salt og pepper. Hakk pistasiemandlene eller -nottene grovt og rør dem i mosen. Bland alle ingrediensene til farsen og rør det smidig.

Smør en avlang porselensform eller bakeform, ca 1 1/2 liter. Legg gjerne et smurt bakepapir i bunnen. Begynn med å fylle et lag med kjøttfarse i bunnen. Legg så på sellerimosen og til slutt resten av farsen. Pakk farsen godt sammen ved å slå formen et par ganger i benken. Dekk formen og stek pateen ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.

Avkjøl pateen i formen. Hvelv den og la den bli riktig kald. La den gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Skjær den i skiver og server den med salat, brød og f.eks. tranebærsaus. Se egen oppskrift: Sauser.

Internasjonale / Danmark


Sum Oppskrifter 12 funnet


Dansk elg- og selleripaté

Dansk festkringle

Dansk hakkebøff

Dansk leverpostei

Dansk leverpostei i form

Dansk ribbenstek

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Dansk rødkålsalat

Dansk surdeigsbrød

Danske fastelavensboller

Danske frikadeller

Norsk laks på dansk

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen