• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dansk festkringle

Internasjonale / Danmark

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

350 g hvetemel
150 g smør eller margarin
50 g gjær
2 egg
1/2 dl fløte
2 ss sukker

Fyll:
100 g smør eller margarin
100 g melis
25 g mandler
1/2 ts kanel

Bruksanvisning

Hakk smør sammen med melet i en miksmaster eller for hånd. Bruk vispen i mikseren og sett på laveste trinn. Smøret skal ha romtemperatur. Tilsett litt om gangen, og pisk til det er godt blandet med melet.

Rør gjæren ut med fløte og egg. Bland smør/melblandingen og sukkeret i. Elt til en jevn deig, men arbeid den ikke seig. Ta deigen på bakebordet. Trill den til en lang pølse, ca 70 cm. Kjevle den ca 15 cm bred.

Rør sammen smør, melis og malte mandler. Smør blandingen i en stripe langs midten av leiven. Brett sidene over fyllet og lim dem godt sammen med eggehvitene.

Form lengden til kringle på plate dekket med bakepapir eller smurt plate.

La kringlen heve ca 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og dryss hakkede mandler over.

Stek kringlen 20-25 minutter ved 225 C på nederste rille i ovnen.

Internasjonale / Danmark


Sum Oppskrifter 12 funnet


Dansk elg- og selleripaté

Dansk festkringle

Dansk hakkebøff

Dansk leverpostei

Dansk leverpostei i form

Dansk ribbenstek

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Dansk rødkålsalat

Dansk surdeigsbrød

Danske fastelavensboller

Danske frikadeller

Norsk laks på dansk

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen