• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Internasjonale / Danmark

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1,5 kg svinekam eller kotelettdelen av ribben
3 ts grovt salt
pepper
5 dl kokende vann
2 ss finhakkede krydderurter, terske eller tørre
TRANEBÆRSAUS:
250 g tranebær
100 g sukker
2 dl vann

Bruksanvisning

Kotelettdelen på famileribben er perfekt å bruke her, da slipper du unna vanskene med å få stekt et ribbestykke med en tynn og tykk del. Bruk en skarp kniv og fjern bena, lag rett snitt i svoren og gni svoren inn med salt og pepper.

Prøv å få mest mulig urter ned i sprekkene på svoren. Hell kokende vann i langpannen og eventuelt finhakkede urter. Stekes ved 200 C i ca 1 time, øk temperaturen til 250 C mot slutten for å få sprø svor.

La ribbesteken hvile i 20 minutter før du skjærer i den.

Kok bærene til sausen forsiktig med vann og sukker til en tykk saus.

Alle typer poteter passer til denne retten og stekesjy fra langpannen blir en bra saus ved siden av tranebærsausen. Server gjerne rødkål og syltet rødløk til retten, og surr noen eplebåter i stekesjyen.

Internasjonale / Danmark


Sum Oppskrifter 12 funnet


Dansk elg- og selleripaté

Dansk festkringle

Dansk hakkebøff

Dansk leverpostei

Dansk leverpostei i form

Dansk ribbenstek

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Dansk rødkålsalat

Dansk surdeigsbrød

Danske fastelavensboller

Danske frikadeller

Norsk laks på dansk

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen