• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dansk ribbenstek

Internasjonale / Danmark

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 svinekam
3 ts grovt salt
5 dl vann
1-2 ss finhakkede friske urter eller 1-2 ts tørkede urter

Bruksanvisning

Skjær svoren opp i tynne striper på tvers av svinekammen. Riss helt ned til kjøttet, med ca. 1/2 cm mellomrom.

Dryss svoren med grovt salt. Pass på at det kommer salt ned mellom hver svor.

Legg svinekammen på en rist i langpanna. Hell på kokende vann og tilsett 1-2 ss finhakkede urter som skal være med på å gi sausen god smak. Her kan du bruke persille, timian, basilikum o.l. Sett svinekammen inn i stekeovnen på 200 C. La svinekammen steke i ca. 1 1/2 time. Bruk evnt. et steketermometer. Når det viser 70 C er svinekammen ferdig. Om ikke all svoren er sprø kan man øke steketempraturen til 250 C eller bruke ovnens grill.

La kammen hvile i 20 minutter uten å dekke til. Da vil tempraturen øke til ca 75 C og svinekammen blir saftig og god.

Server svinekammen med nykokte poteter, fylte løk, skivede sjampinjonger og eplebåter som surres lett i pannen og sjysaus.

Internasjonale / Danmark


Sum Oppskrifter 12 funnet


Dansk elg- og selleripaté

Dansk festkringle

Dansk hakkebøff

Dansk leverpostei

Dansk leverpostei i form

Dansk ribbenstek

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Dansk rødkålsalat

Dansk surdeigsbrød

Danske fastelavensboller

Danske frikadeller

Norsk laks på dansk

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen