• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Det engelske kjøkken

Internasjonale / England

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Engelskmennene har ikke vunnet særlig mange seire med sleven i hånd, og man har unektelig en viss tilbøylighet til å overse dem i forbindelse med mat. Men går man litt grundigere til verks, oppdager man imidlertid ganske snart at engelsk mat er noe annet en ihjelkokte grønnsaker og Yorkshirepudding. Først og fremst skal man huske på at England har stått fadder til ”hele verdens frokost” – bacon and eggs. Og hvem kunne egentlig tenke seg å måtte unnvære herlig saftig roastbeef med helstekt løk, Stilton- og Cheddarost eller kanelduftende applepie? For ikke å snakke om en kopp riktig god te, som smaker som den man i England serverer til five o´clock tea og for øvrig nær sagt til alle døgnets tider! Mange er også begeistret for engelsk øl. Kort sagt, England har avgjort sine kulinariske gleder å by på. Spisetidene er et kapitel for seg. Engelskmennene begynner svært gjerne dagen med sin early (morning) tea, helst før de står opp. En kopp sterk te med melk og sukker, men uten noe å spise til. Når man så har fått krefter til å begynne dagen, følger den egentlige breakfast, med corn flakes eller porridge (havregrøt) og bacon og egg. Man får eggene servert som speilegg eller scrambled eggs (eggerøre).Te hører selvfølgelig til frokosten. Midt på dagen spiser man som kjent lunch, som består av en eller annen lett, varm rett. ”At five o´clock” servers high tea, te med litt tilbehør, som regel kaker og boller og selvfølgelig den nærmest uunngåelige appelsinmarmeladen, som med rette er berømt. Enkelte nøyer seg med small tea med svært beskjedent tilbehør. Ved syv-halvåtte-tiden om kvelden inntar man dagens hovedmåltid, dinner eller supper, som med hensyn til sammensetningen av retter i store trekk ligner vår hjemlige middag. Hvis man skal på kino eller i teateret, spiser man gjerne sandwiches – smørbrød – til high tea og hopper over den egentlige dinner eller supper. I stedet inntar man gjerne såkalt 1st supper, som kan bestå av en eller annen lett varmrett, for eksempel suppe med noe til, og runder måltidet av med en kopp te. Engelsk mat er fremdeles sterkt påvirket og bundet av tradisjoner, hvilket innebærer at man stadig lager tunge puddinger og annet melmat.

Internasjonale / England


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det engelske kjøkken

Apple-pie

Bacon and eggs

Christmas-pudding

Eggekonjakk-saus

Engelsk kyllingpai

Jegergryte (Hunter´s Stew)

Muffins

Myntesaus (Mint-sauce)

Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushroom Pie)

Plumpudding

Roastbeef

Rollmops

Rompunsj (Rum Punch)

Steak and Kidney Pie

Welsh Rarebit

Yorkshire-pudding

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen