• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Apple-pie

Internasjonale / England

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g hvetemel
½ ts salt
¾ dl kaldt vann
1 eggeplomme
1 ss av det ”tørre” fyllet
ANNET FYLL:
750 g syrlige epler
1 dl rosiner
1 ss appelsinsaft
1 ss smør
TØRT FYLL:
100 g sukker
50 g demerarasukker
¾ ss hvetemel
1 knivsodd støtt muskat
½ ts støtt kanel
revet skall av ½ appelsin
revet skall av ½ sitron

Bruksanvisning

Hakk smør, mel og salt sammen til en grynet masse. Bind deigen sammen med vann og eggeplomme og elt til slutt i 1 ss av det tørre fyllet. La deigen stå kjølig i minst 30 minutter, gjerne i kjøleskapet.

Skyll paiformen med kaldt vann. Formen skal være 22 x 24 cm i diameter. Kle den med 2/3 av deigen. Dryss litt mel på og dekk bunnen av formen med epleskiver eller –båter. Eplene skrellet og kjernhuset tatt ut.

Dryss hakkede rosiner og litt av det tørre fyllet i formen. Gjenta så operasjonen til alt fyll er brukt opp. Dynk med appelsinsaft og legg på noen små smørklatter.

Kjevl resten av paideigen ut og legg den som lokk på formen. Klem deigen godt fast i kantene. Prikk en del hull på lokket eller små dekorative åpninger. Sør for at dampen får muligheter til å slippe ut av formen.

Stek paien i 200-225 C i ca 35 minutter. Server den varm eller lunken, med pisket fløte.

Internasjonale / England


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det engelske kjøkken

Apple-pie

Bacon and eggs

Christmas-pudding

Eggekonjakk-saus

Engelsk kyllingpai

Jegergryte (Hunter´s Stew)

Muffins

Myntesaus (Mint-sauce)

Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushroom Pie)

Plumpudding

Roastbeef

Rollmops

Rompunsj (Rum Punch)

Steak and Kidney Pie

Welsh Rarebit

Yorkshire-pudding

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen