• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushroom Pie)

Internasjonale / England

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

350 g hvetemel
175 g margarin eller smør
1 knivsodd salt
½ dl kaldt vann
FYLL:
300 g kokt brissel
150 g sjampinjong
1 stor løk
SAUS:
30 g margarin eller smør
1 ½ ss hvetemel
2 dl kraft (evt brisselkraft)
3 eggeplommer
salt
pepper

Bruksanvisning

Start med paideigen: Hakk mel og smør sammen, tilsett salt og vann og elt deigen hurtig sammen. La den stå kaldt i 30 minutter i kjøleskapet.

Kok brislene 20-25 minutter i lettsaltet vann, fjern hinner og avkjøl dem under lett press, for eksempel mellom to tallerkener.

Skjær brislene i terninger, gjør soppen i stand og fres begge deler sammen med finhakket løk i 7-8 minutter.

Kle en paiform eller annen ildfast form i bunnen og et stykke opp på sidene med 2/3 av paideigen og ha deretter i stuingen, som lages slik:

Smelt smøret i en gryte, rør først i melet og deretter kraften. Smak til med salt og pepper og la dem koke noen minutter. Rør i eggeplommene, én om gangen, etter at gryten er tatt av varmen. Tilsett blandingen av brissel, sopp og løk, og fordel så denne stuingen i formen.

Kjevl resten av paideigen ut til et lokk som legges over innholdet i formen og klemmes godt sammen i kantene. Prikk hull på lokket med en gaffel og stek retten i stekeovnen ved 200-225 C i ca 30 minutter. Server straks.

Internasjonale / England


Sum Oppskrifter 17 funnet


Det engelske kjøkken

Apple-pie

Bacon and eggs

Christmas-pudding

Eggekonjakk-saus

Engelsk kyllingpai

Jegergryte (Hunter´s Stew)

Muffins

Myntesaus (Mint-sauce)

Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushroom Pie)

Plumpudding

Roastbeef

Rollmops

Rompunsj (Rum Punch)

Steak and Kidney Pie

Welsh Rarebit

Yorkshire-pudding

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen