Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g kalvehjerte
2 ss margarin eller smør
3-4 dl vann
1 kjøttbuljongterning
1 krm grovmalt pepper
500 g kålrot
2-3 gulrøtter
1-2 løk
1 ts karri
persille
Del hjertene, legg dem eventuelt en times tid i kaldt vann. Skjær bort rester av blodkar og hinner, skjær kjøttet i skiver eller store terninger.
Brun fettet i en stekepanne og brun kjøttet slik at det får litt farge. Legg det over i en gryte. Tilsett vann, smuldret buljongterning og pepper. La det surre under lokk i ca 30 minutter.
Skrell kålrot, gulrøtter og løk. Skjær kålroten i store terninger, gulrøttene i tykke skiver og løken i båter. Fres grønnsakene i stekepannen sammen med karrien, tilsett eventuelt litt mer fett. Hell grønnsakene i gryten, kok ut pannen med litt vann og hell sjyen i gryten. La retten koke i ca 20 minutter til grønnsakene er så vidt myke. Smak til.
Klipp persille over og server direkte fra gryten med kokte poteter eller kokt ris.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot