• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kalvebrissel med trøfler

Kjøtt / Kalv

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kalvebrissel
1 pen stor trøffel eller en liten boks
1 liten gåselever eller en liten boks
100 g smør
1 ss hvetemel
salt
pepper
litt eddik
SAUS:
50 g smør
1 ½ dl buljong
1 ss hvetemel
1 glass madeira
salt
pepper

Bruksanvisning

La brisselen ligge ca 1 time i vann som er tilsatt litt eddik. La den deretter ligge noen minutter i kokende vann. Rens den for hinner etc. Klem den tørr. Skjær den i fire pene stykker, som krydres med salt og pepper og stekes gylne på begge sider i litt av smøret.

Skjær gåseleveren i fire stykker, vend dem i mel, salt og pepper og stek dem et par minutter på hver side i smør. Gåseleveren må ikke bli tørrstekt. Den skal være rosa inni, uten å være levret. Gjør trøffelen i stand, skjær den i skiver og vend den noen minutter i smør i stekepannen. Trøfler fra boks eller glass går rett i pannen.

Legg deretter brisselskiver, trøffel- og gåseleverskiver skiftvis i lag i et halvdypt fat. Over dette helles en saus som lages slik:

Smelt 50 g smør i en kasserolle og rør i 1 ss mel. Tilsett buljongen litt etter litt og rør godt om. Tilsett madeiraen når sausen er blitt jevn og nokså tykk, smak til med salt og pepper og la sausen koke på svak varme i 10-15 minutter. Hell den så over den ferdige retten og server med det samme.

Kjøtt / Kalv


Sum Oppskrifter 133 funnet


Bestemors søndagsstek

Biff med cabrales-ost

Braisert kalvebryst med pepperrotsaus

Brasert kalveskank

Carpaccio

Cordon Bleu

Flambert kalvefilet

Frityrstekt kalvemedaljong

Fylt kalvebryst

Fylt kalveschnitzel

Fylt kalvestek

Fylte kalvekoteletter

Fylte kalveschnitzeler alla bolognese

Gammeldags kalvestek

Gratinert kalvefrikassé

Gratinert kalveschnitzel

Grillede kalv- og aubergine-wraps

Grillet kalvelever og hvitløkspuré

Gryte med kalvehjerte og grønnsaker

Gryte med kalvekjøtt

Gryte med kalveknoke

Helstekt kalvefilet i gryte

Helstekt kalvelever i gryte

Innbakt kalvefilet

Italienske kalverulader

Italienske kalveruller

Jegerschnitzel

Juledagskjøtt

Kalv i kjøttsaus

Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)

Kalv med kveder

Kalv med marsala

Kalv på italiensk

Kalvebrissel fra Alsace

Kalvebrissel med sjøkreps

Kalvebrissel med trøfler

Kalvebryst

Kalvebryst fylt med sopp

Kalveburgere

Kalvefarsetimbal

Kalvefilet gratinert med sopp

Kalvefilet med kremet soppsaus

Kalvefilet med sherrysaus

Kalvefilet med sitron og rosmarin

Kalvefilet med syltet sopp

Kalvefilet Oscar

Kalvefilet på fransk

Kalvefilet stekt i skiver

Kalvefrikadeller

Kalvefrikassè

Kalvegryte

Kalvegryte med erter

Kalvegulasj

Kalvehjerte med grønnsaker

Kalvehjerter i viltsaus

Kalvekarbonade

Kalvekarbonade på selleribunn

Kalvekarbonader

Kalvekarbonader med soppstuing

Kalvekjøtt i løksaus

Kalvekjøtt i rødvin

Kalvekjøtt i sur/søt saus

Kalvekjøtt med pasta

Kalvekjøtt med spinat

Kalvekjøttgryte med grønne bønner

Kalvekoteletter med gratinert fennikel

Kalvekraft

Kalvekylling

Kalvelever

Kalvelever i fløtesaus

Kalvelever i tomatsaus med kapers

Kalvelever med løk og salvie

Kalvelever med spaghetti

Kalvemedaljonger med fløtesaus

Kalvemedaljonger på ris

Kalvenyre i fløtesaus

Kalvenyrer i hvitvin

Kalvenyrer med sopp

Kalveragu

Kalveragu i risrand

Kalverulader

Kalverulader på sydtysk manér

Kalveruller med soppsaus

Kalveschnitzel i gryte

Kalveschnitzel med kantareller

Kalveschnitzel med kapers

Kalveschnitzel med spinatris

Kalveschnitzler med sitron

Kalveshnitzel på romersk vis

Kalvestek

Kalvestek fra Sardinia

Kalvestek i gryte

Kalvestek med svisker

Kalvesuppe med grønnsaker

Kalvesuss

Kalvesylte

Kalvetunge i sursøt saus

Kalvetungesalat

Kinesisk kalvegryte

Kjøttboller med karriris

Kokt kalvetunge

Lever som vilt

Levermedaljonger

Meatloaf med bacon

Nyresauté

Ossobuco

Ostegratinert kalvestek

Ovnsbakt kalvebryst

Ovnsstekt kalvelever

Panerte kalvekoteletter

Paprikagryte

Paprikaschnitzel med ris

Piccata Milanese

Risrand med nyrestuing

Rødvinsmarinert kalvelever

Saltimbocca

Sennep og persillestekt kalverygg

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Sofrito

Spekket kalvestek

Stekt kalvelever i skiver

Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter

Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot

Stekt kalvelever på portugisisk

Stekt kalvesadel

Stekt kalveschnitzel

Stekte kalvekoteletter

Stifado

Stuet kalvebrissel

Stuet kalvehjerne

Sveitserschnitzel

Ungarsk paprikagulasj

Wienerschnitzel

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen