• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kalvefilet Oscar

Kjøtt / Kalv

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

600 g kalvefilet
1 ss smør
16 kokte hvite asparges (se oppskrift: Grønnsaker)
4 kokte hummerklør uten skall, eller kalekjøtt
1 ss oliveenolje
1/4 ts kajennepepper
salt
pepper

Bearnaise:
3 eggeplommer
250 g smør
1 dl hvitvin
1 ts hvit pepper
1 ss estragoneddik
1 sjalottløk
1 ss hakket frisk estragon
3 dråper tabasco
3 dråper worcestershiresaus
salt

Choronsaus:
2 ss tomatpuré

Bruksanvisning

Start med å smelte smøret til bearnaisen på svak varme. Finhakk sjalottløken. Finknus hvit pepper i en morter. Så lager vi en bearnaise-reduksjon ved å koke hvitvin, estragoneddik, sjalottløk og pepeper inn til det halve. Ha dette samt eggeplommene og hakket estragon i en piskebolle av stål eller i en liten stålkjele. Ha så piskekjelen i en større kjele med nykokt vann og pisk det sammen. Varmen i piskekjelen må ikke overstige 50 C, for da vil eggeplommene koagulere. Spe med smøret, litt etter litt, men unngå grumset og saltet i bunnen. Blir sausen for tykk, kan den spes med litt lunkent vann. Smak til med tabasco, worchestershiresaus, salt og pepper. Hold sausen lun.

Ta halvparten av bearnaisesausen og lag choronsaus av den ved å steke tomatpuré raskt i en panne, la den avkjøles litt og bland den i sausen.

Renskjær kalvefileten slik at den blir fri for hinner. Omtrent 5 cm fra tuppen av den tynne filetenden skjære du halvveis igjennom, slik at den kan brettes dobbelt. Da skal fileten bli omtrent jevn i tykkelse. Legg den på et stort ark aluminiumsfolie. Legg på noen smørklatter, ha på godt med salt og pepper. Rull fileten hardt inn i aluminiumsfolie til en mest mulig jevn og tykk pølse. Stek den i tørr panne i rundt 15 minutter, mens duhele tiden snur den. En filet med en diameter på ca 7 cm. vil da være ferdig. Beregn 5 minutter ekstra om fileten er 1 cm tykkere. La den hvile i 10 minutter.

Kok aspargesen. Stek hummerklørne i litt olivenolje, krydre med kajennepepper og litt salt.

Rett før servering tar du folien av fileten og skærer den i 8 like store tynne skiver. På det ene filetstykket legger du en asparges delt i tre biter. På det andre filetstykket legger du hummerkjøttet. Legg en skje bearnaise og en skje choronsaus med litt mellomrom på varme tallerkener. På den røde choronsausen legger du filetstykket med hvit asparges. På den lyse bearnaisen legger du stykkene med det røde hummerkjøttet.

Kjøtt / Kalv


Sum Oppskrifter 133 funnet


Bestemors søndagsstek

Biff med cabrales-ost

Braisert kalvebryst med pepperrotsaus

Brasert kalveskank

Carpaccio

Cordon Bleu

Flambert kalvefilet

Frityrstekt kalvemedaljong

Fylt kalvebryst

Fylt kalveschnitzel

Fylt kalvestek

Fylte kalvekoteletter

Fylte kalveschnitzeler alla bolognese

Gammeldags kalvestek

Gratinert kalvefrikassé

Gratinert kalveschnitzel

Grillede kalv- og aubergine-wraps

Grillet kalvelever og hvitløkspuré

Gryte med kalvehjerte og grønnsaker

Gryte med kalvekjøtt

Gryte med kalveknoke

Helstekt kalvefilet i gryte

Helstekt kalvelever i gryte

Innbakt kalvefilet

Italienske kalverulader

Italienske kalveruller

Jegerschnitzel

Juledagskjøtt

Kalv i kjøttsaus

Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)

Kalv med kveder

Kalv med marsala

Kalv på italiensk

Kalvebrissel fra Alsace

Kalvebrissel med sjøkreps

Kalvebrissel med trøfler

Kalvebryst

Kalvebryst fylt med sopp

Kalveburgere

Kalvefarsetimbal

Kalvefilet gratinert med sopp

Kalvefilet med kremet soppsaus

Kalvefilet med sherrysaus

Kalvefilet med sitron og rosmarin

Kalvefilet med syltet sopp

Kalvefilet Oscar

Kalvefilet på fransk

Kalvefilet stekt i skiver

Kalvefrikadeller

Kalvefrikassè

Kalvegryte

Kalvegryte med erter

Kalvegulasj

Kalvehjerte med grønnsaker

Kalvehjerter i viltsaus

Kalvekarbonade

Kalvekarbonade på selleribunn

Kalvekarbonader

Kalvekarbonader med soppstuing

Kalvekjøtt i løksaus

Kalvekjøtt i rødvin

Kalvekjøtt i sur/søt saus

Kalvekjøtt med pasta

Kalvekjøtt med spinat

Kalvekjøttgryte med grønne bønner

Kalvekoteletter med gratinert fennikel

Kalvekraft

Kalvekylling

Kalvelever

Kalvelever i fløtesaus

Kalvelever i tomatsaus med kapers

Kalvelever med løk og salvie

Kalvelever med spaghetti

Kalvemedaljonger med fløtesaus

Kalvemedaljonger på ris

Kalvenyre i fløtesaus

Kalvenyrer i hvitvin

Kalvenyrer med sopp

Kalveragu

Kalveragu i risrand

Kalverulader

Kalverulader på sydtysk manér

Kalveruller med soppsaus

Kalveschnitzel i gryte

Kalveschnitzel med kantareller

Kalveschnitzel med kapers

Kalveschnitzel med spinatris

Kalveschnitzler med sitron

Kalveshnitzel på romersk vis

Kalvestek

Kalvestek fra Sardinia

Kalvestek i gryte

Kalvestek med svisker

Kalvesuppe med grønnsaker

Kalvesuss

Kalvesylte

Kalvetunge i sursøt saus

Kalvetungesalat

Kinesisk kalvegryte

Kjøttboller med karriris

Kokt kalvetunge

Lever som vilt

Levermedaljonger

Meatloaf med bacon

Nyresauté

Ossobuco

Ostegratinert kalvestek

Ovnsbakt kalvebryst

Ovnsstekt kalvelever

Panerte kalvekoteletter

Paprikagryte

Paprikaschnitzel med ris

Piccata Milanese

Risrand med nyrestuing

Rødvinsmarinert kalvelever

Saltimbocca

Sennep og persillestekt kalverygg

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Sofrito

Spekket kalvestek

Stekt kalvelever i skiver

Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter

Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot

Stekt kalvelever på portugisisk

Stekt kalvesadel

Stekt kalveschnitzel

Stekte kalvekoteletter

Stifado

Stuet kalvebrissel

Stuet kalvehjerne

Sveitserschnitzel

Ungarsk paprikagulasj

Wienerschnitzel

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen