Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 liter sur fløte
175 g hvetemel
1,5 liter melk, som kokes opp
1/2 ts salt
Fløtegrøt er en god, gammel tradisjon ved forskjellige anledninger i Bamble. Den ble f.eks. brukt når slåttonna var ferdig og alt høy var i hus. Da ble alle på garden samlet til slåttegrøt. Videre har det vært en gammel tradisjon å bruke fløtegrøt til St. Hans. Da pyntes den med bjørkeløv. Før i tida var det også vanlig at fløtegrøt ble tatt med i barselsvisitt som barselsgrøt.
Fløten kokes opp under omrøring og koker 10 minutter under lokk. Mens fløten kokes helles 1/3 av melet i. Smøret skummes av med skje. Resten av melet helles i fløten. Rør godt og spe med kokende melk litt etter litt. La grøten koke ca 5 minutter. Saltes til slutt.
Fløtegrøt serveres med sukker, kanel og fløtesmør. Melk eller saft serveres til.
Blandingsgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Brødgraut fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Firkorngraut (Sogn og Fjordane)
Fløtegrøt fra Bamble (Telemark)
Fortånngraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Fortånnågraut fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Gammalgraut fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Grød for barselskoner i den tiden de var syge (Akershus)
Heilgrynsgraut fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Hettgjort på stusse (Møre og Romsdal)
Kvardagsgraut fra Hjørundfjord (Møre og Romsdal)
Lauspåssågraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Lurgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mjølkgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Nordmøre (Møre og Romsdal)
Mølsgrøt fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Soknedal (Sør-Trøndelag)
Potet- og byggmelsgrøt (Aust-Agder)
Rabarbra- og sviskegrøt (Sogn og Fjordane)
Rabarbragrøt (Sogn og Fjordane)
Risengrynsgrøt (Sogn og Fjordane)
Rømmegraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Rømmegrøt fra eldre tider (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Hardanger (Hordaland)
Rømmegrøt fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Slidre (Oppland)
Rømmegrøt med brunostslør (Rogaland)
Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Semulegryngraut (Sogn og Fjordane)
Surmelksgrøt med semulegryn (Sogn og Fjordane)
Talg-grøt fra Tynset (Hedmark)
Tyttebærgrøt (Møre og Romsdal)
Vassgraut av hommel (Sogn og Fjordane)
Vassgraut med stropleaue (Møre og Romsdal)