• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Risengrynsgrøt (Hordaland)

Tradisjonsmat / Grøt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

5 dl vann
2 dl grøtris
1 liter helmelk
1 ts salt

Bruksanvisning

Kok opp vannet. Tilsett grøtrisen og la det koke svakt under lokk til alt vannet er absorbert, ca 15 minutter.

Kok opp melken før den tilsettes risen. Kok risen på svak varme, under lokk til risen er mør, ca 30 minutter.

Smak til med salt. Server med smør, sukker, kanel og rød saft.

Tradisjonsmat / Grøt


Sum Oppskrifter 82 funnet


Blandingsgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Blåbærgrøt (Akershus)

Brødgraut (Nord-Trøndelag)

Brødgraut fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)

Byggmelsgrøt (Akershus)

Byggraut (Sogn og Fjordane)

Byggrynsgraut (Sør-Trøndelag)

Byggrynsgrøt (Akershus)

Byggrynsgrøt (Hordaland)

Dylle fra Ål (Buskerud)

Eplegrøt (Akershus)

Eplegrøt (Møre og Romsdal)

Firkorngraut (Sogn og Fjordane)

Fløtegrøt (Hordaland)

Fløtegrøt fra Bamble (Telemark)

Fortånngraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Fortånnågraut fra Orkdal (Sør-Trøndelag)

Fruktgrøt (Møre og Romsdal)

Gammalgraut fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Grød for barselskoner i den tiden de var syge (Akershus)

Havregrøt (Hordaland)

Heilgrynsgraut fra Tydal (Sør-Trøndelag)

Hettgjort på stusse (Møre og Romsdal)

Hvetemelsgrøt (Vest-Agder)

Kvardagsgraut fra Hjørundfjord (Møre og Romsdal)

Lauspåssågraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Lurgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Lørdagsgrøt (Troms)

Mjølkgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Myssmørgraut (Hedmark)

Myssmørgrøt (Hordaland)

Mølsgrøt fra Nordmøre (Møre og Romsdal)

Mølsgrøt fra Orkdal (Sør-Trøndelag)

Mølsgrøt fra Soknedal (Sør-Trøndelag)

Nypegrøt (Akershus)

Nævagraut (Østfold)

Polentagrøt (Sør-Trøndelag)

Potet- og byggmelsgrøt (Aust-Agder)

Potetgrøt (Sogn og Fjordane)

Potetgrøt (Telemark)

Rabarbra- og sviskegrøt (Sogn og Fjordane)

Rabarbragrøt (Akershus)

Rabarbragrøt (Sogn og Fjordane)

Ripsgrøt (Møre og Romsdal)

Risengrynsgrøt (Hordaland)

Risengrynsgrøt (Sogn og Fjordane)

Risgraut (Sør-Trøndelag)

Russegrøt (Møre og Romsdal)

Rødgrøt (Østfold)

Rømmegraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Rømmegrøt (Finnmark)

Rømmegrøt (Nordland)

Rømmegrøt (Oslo)

Rømmegrøt fra eldre tider (Sogn og Fjordane)

Rømmegrøt fra Hardanger (Hordaland)

Rømmegrøt fra Lærdal (Sogn og Fjordane)

Rømmegrøt fra Slidre (Oppland)

Rømmegrøt med brunostslør (Rogaland)

Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)

Saupgraut (Sogn og Fjordane)

Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Semulegryngraut (Sogn og Fjordane)

Semulegrynsgrøt (Hordaland)

Skremelsvelling (Akershus)

Slåttegrøt (Akershus)

Smørgrøt (Akershus)

Smørgrøt (Vestfold)

Surmelksgrøt med semulegryn (Sogn og Fjordane)

Surost-grøt (Hedmark)

Sviskegrøt (Akershus)

Sviskegrøt (Nord-Trøndelag)

Sviskegrøt (Sogn og Fjordane)

Søst (Møre og Romsdal)

Talg-grøt fra Tynset (Hedmark)

Tyttebærgrøt (Akershus)

Tyttebærgrøt (Møre og Romsdal)

Vassgraut (Nord-Trøndelag)

Vassgraut (Sør-Trøndelag)

Vassgraut av hommel (Sogn og Fjordane)

Vassgraut med stropleaue (Møre og Romsdal)

Vassgraut med surmjølk (Sogn og Fjordane)

Vestlandsk rømmegrøt (Hordaland)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen