Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g semulegryn 125 g hvetemel 1 ½ liter saup eller surmelk 1 liter søtmelk 1-2 ts salt
Ta en gryte og bland gryna og melet, spe med melk litt om gangen. Rør det godt ut. Sett det over varmen og rør til det koker. Kok gryna til de er blanke, ca 15 minutter. Smak til med salt. Grøten smaker godt til med kanel, sukker og melk.
Blandingsgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Brødgraut fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Firkorngraut (Sogn og Fjordane)
Fløtegrøt fra Bamble (Telemark)
Fortånngraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Fortånnågraut fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Gammalgraut fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Grød for barselskoner i den tiden de var syge (Akershus)
Heilgrynsgraut fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Hettgjort på stusse (Møre og Romsdal)
Kvardagsgraut fra Hjørundfjord (Møre og Romsdal)
Lauspåssågraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Lurgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mjølkgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Nordmøre (Møre og Romsdal)
Mølsgrøt fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Soknedal (Sør-Trøndelag)
Potet- og byggmelsgrøt (Aust-Agder)
Rabarbra- og sviskegrøt (Sogn og Fjordane)
Rabarbragrøt (Sogn og Fjordane)
Risengrynsgrøt (Sogn og Fjordane)
Rømmegraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Rømmegrøt fra eldre tider (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Hardanger (Hordaland)
Rømmegrøt fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Slidre (Oppland)
Rømmegrøt med brunostslør (Rogaland)
Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Semulegryngraut (Sogn og Fjordane)
Surmelksgrøt med semulegryn (Sogn og Fjordane)
Talg-grøt fra Tynset (Hedmark)
Tyttebærgrøt (Møre og Romsdal)
Vassgraut av hommel (Sogn og Fjordane)
Vassgraut med stropleaue (Møre og Romsdal)