Flere resulteter finnes under oppskriften
4 l sur rømme
1 l vann
2 l melk
5 ts salt
4 hg grynmel
4 hg hvetemel
Bland sammen rømme og vann og la det koke i 15-20 minutter. Kok opp melken. Ha først litt mel i rømmeblandingen og spe med litt av melken.
Ha deretter i resten av melet og melken og kok ferdig grøten. Slipper ikke grøten fettet, hjelper det å ha på litt mer mel. Hjelper ikke det så visp sammen et egg og rør i.
Server med sukker og kanel på grøten.
Blandingsgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Brødgraut fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Firkorngraut (Sogn og Fjordane)
Fløtegrøt fra Bamble (Telemark)
Fortånngraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Fortånnågraut fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Gammalgraut fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Grød for barselskoner i den tiden de var syge (Akershus)
Heilgrynsgraut fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Hettgjort på stusse (Møre og Romsdal)
Kvardagsgraut fra Hjørundfjord (Møre og Romsdal)
Lauspåssågraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Lurgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mjølkgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Nordmøre (Møre og Romsdal)
Mølsgrøt fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Soknedal (Sør-Trøndelag)
Potet- og byggmelsgrøt (Aust-Agder)
Rabarbra- og sviskegrøt (Sogn og Fjordane)
Rabarbragrøt (Sogn og Fjordane)
Risengrynsgrøt (Sogn og Fjordane)
Rømmegraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Rømmegrøt fra eldre tider (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Hardanger (Hordaland)
Rømmegrøt fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Slidre (Oppland)
Rømmegrøt med brunostslør (Rogaland)
Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Semulegryngraut (Sogn og Fjordane)
Surmelksgrøt med semulegryn (Sogn og Fjordane)
Talg-grøt fra Tynset (Hedmark)
Tyttebærgrøt (Møre og Romsdal)
Vassgraut av hommel (Sogn og Fjordane)
Vassgraut med stropleaue (Møre og Romsdal)