Flere resulteter finnes under oppskriften
6 liter melk
1/2 ts osteløype
1 kopp sukker
2-3 ss hvetemel
litt melk
Løyp ca halvparten av melken. Kok resten ca 30 minutter og ha i den oppskårne osten litt etter litt mens melken koker. Kok videre etter at all osten er ilagt.
Hell i risgryn etterfulgt av rosiner, jevning og kardemomme når gryna er kokt. Kok ferdig grøten som skal ha en fin gulfarge. Smak til med sukker og litt salt.
Øs grøten på passende fat og strø sukker og kanel på grøten når den er kald. Serveres med vafler og melk.
Blandingsgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Brødgraut fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Firkorngraut (Sogn og Fjordane)
Fløtegrøt fra Bamble (Telemark)
Fortånngraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Fortånnågraut fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Gammalgraut fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Grød for barselskoner i den tiden de var syge (Akershus)
Heilgrynsgraut fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Hettgjort på stusse (Møre og Romsdal)
Kvardagsgraut fra Hjørundfjord (Møre og Romsdal)
Lauspåssågraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Lurgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mjølkgraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Nordmøre (Møre og Romsdal)
Mølsgrøt fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Mølsgrøt fra Soknedal (Sør-Trøndelag)
Potet- og byggmelsgrøt (Aust-Agder)
Rabarbra- og sviskegrøt (Sogn og Fjordane)
Rabarbragrøt (Sogn og Fjordane)
Risengrynsgrøt (Sogn og Fjordane)
Rømmegraut fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Rømmegrøt fra eldre tider (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Hardanger (Hordaland)
Rømmegrøt fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Rømmegrøt fra Slidre (Oppland)
Rømmegrøt med brunostslør (Rogaland)
Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Semulegryngraut (Sogn og Fjordane)
Surmelksgrøt med semulegryn (Sogn og Fjordane)
Talg-grøt fra Tynset (Hedmark)
Tyttebærgrøt (Møre og Romsdal)
Vassgraut av hommel (Sogn og Fjordane)
Vassgraut med stropleaue (Møre og Romsdal)