• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bondebønner med artisjokker på Granada-vis

Diverse / Andre gryter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 sitron
4 artisjokker
2 kg bondebønner
2 ss fin olivenolje
1 liten løk, hakket
3 hvitløkfedd, finhakket
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 tomat uten skinn og frø, hakket
½ ts safrantråder, bløtlagt i 2 ss kokende vann
1 laurbærblad
1 kvist frisk mynte, pluss 2 ss hakket
2 kvister bladpersille, pluss 2 ss hakket
salt
nymalt pepper

Bruksanvisning

Fyll en stor bolle med kaldt vann. Skjær sitronen i to og press saften ned i vannet. Arbeid med en artisjokk av gangen: Fjern alle bladene til du kommer til den blekgrønne bunnen. Skrell vekk den mørkegrønne nederst. Del artisjokken i fire på langs, og fjern skjegget på hver bit. Legg artisjokkbitene i sitronvannet for å unngå misfarging. Gjør det samme med resten av artisjokkene.

Ta bondebønnene ut av belgene. Kok opp en kjele trekvart full med vann, ha bondebønnene i og kok dem i 30 sekunder. La dem renne av, skyll dem under kaldt vann og klem bønnene ut av det seige skinnet. Sett til side.

Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres i ca 8 minutter, til den er myk. Tilsett hvitløk, spisskummen og paprikapulver og fres i ca 2 minutter, slik at duftene frigjøres. Ha i tomat og la det surre i 1 minutt.

La artisjokkene renne av og ha dem i kjelen sammen med bønner, safran og kokende vann, og i tillegg nok vann til at det så vidt dekker grønnsakene. Ha i laurbærblad, mynte- og persillekvister og la det småkoke uten lokk i ca 15 minutter, til grønnsakene er myke. Hvis det ser ut til å være for mye væske, skrur du opp til sterk varme for å koke inn væskemengden. Kast laurbærblad og større urtekvister.

Rør inn den hakkede mynten og persille og smak til med salt og pepper. Legg retten på fat og server.

Diverse / Andre gryter


Sum Oppskrifter 36 funnet


Bondebønner med artisjokker på Granada-vis

Bønnegryte med fleskekjøtt

Couscous med grønnsaker

Feta-gryte

Gryte med grønne urter

Gryte med rosenkål

Gryte med skalldyr og pølse

Gryterett med hvite bønner

Gryterett med rødkål

Grønnsakgryte fra Malaysia

Grønnsakgryte med karri

Grønnsakgryte med kjøtt

Grønnsakgryte med ost

Grønnsakgryte med reker

Gulasj med agurker

Hjertevarm gryte

Kikertgryte

Kylling med kokos og grønn chili

Kålruletter i gryte

Linsegryte

Paprikagryte

Paprikagryte med poteter

Pastagryte

Peperonata

Peppergryte med ost

Ris med and og pølse

Rødbetgryte, irakisk

Siciliansk grønnsakgryte

Sigøynergryte

Spaghettigryte

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Surkålgryte

Svartbønne-gryte

Tajine med grønnsaker

Ungarsk paprikagryte

Ungarsk potetgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen