• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sigøynergryte

Diverse / Andre gryter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

225 g tørkede kikerter
750 g kjøttfull svineribbe
250 g grønne bønner, strenglet og skåret i biter på 5 cm
3 dl gresskar, skrelt og skåret i terninger eller grovhakket
3 pærer som er skrelt og delt i to, deretter delt i biter
1 bunt mangold, grovhakket
1 ¼ dl olivenolje
10 ristede mandler
1 skive landbrød uten skorpe
1 hvitløkfedd
2 ss rød- eller hvitvinseddik
1 løk, skåret i terninger
1 ss paprikapulver
2 tomater, uten kjerner, flådd og skåret i terninger
1 klype safrantråder, bløtlagt i ½ dl vann
kyllingkraft

Bruksanvisning

Se over kikertene og kast steiner og stygge erter. Skyll kikertene grundig og legg dem i en bolle med vann som dekker godt. La ertene ligge i bløt i kjøleskapet natten over.

Neste dag lar du kikertene renne av og legger dem i kjele. Ha i svineribbe og hell på kaldt vann slik at det dekker. Kok opp på sterk varme, skru ned til svak varme og skum av. La det småkoke i ca 1 time, til det nesten er mørt. Ha i grønne bønner, gresskar, pærer og mangold og kok i 10 minutter.

Varm olivenolje på middels varme i en stekepanne med høye kanter. Ha i mandler, brød og hvitløk og stek i ca 5 minutter, til brødet er gyllent. Vend på det av og til. Ta opp brød, mandler og hvitløk med hullsleiv og ha det i en morter. Støt det til mos, ha i eddik og bland godt. Nå har du laget en picada.

Ha løken i den oljen som er igjen i pannen og fres i 10-12 minutter, til løken er blekgyllen. Rør inn paprikapulveret og deretter tomatene. La det frese i 10 minutter, slik at tomatene blir myke. Deretter har du i safran og kraft og blander godt.

Ha picada om tomatblandingen i suppen, og la den småkoke på svak varme i 10 minutter, slik at smakene blandes. Smak til med krydder.

Øs suppen opp i varme suppeboller og server med en gang.

Diverse / Andre gryter


Sum Oppskrifter 36 funnet


Bondebønner med artisjokker på Granada-vis

Bønnegryte med fleskekjøtt

Couscous med grønnsaker

Feta-gryte

Gryte med grønne urter

Gryte med rosenkål

Gryte med skalldyr og pølse

Gryterett med hvite bønner

Gryterett med rødkål

Grønnsakgryte fra Malaysia

Grønnsakgryte med karri

Grønnsakgryte med kjøtt

Grønnsakgryte med ost

Grønnsakgryte med reker

Gulasj med agurker

Hjertevarm gryte

Kikertgryte

Kylling med kokos og grønn chili

Kålruletter i gryte

Linsegryte

Paprikagryte

Paprikagryte med poteter

Pastagryte

Peperonata

Peppergryte med ost

Ris med and og pølse

Rødbetgryte, irakisk

Siciliansk grønnsakgryte

Sigøynergryte

Spaghettigryte

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Surkålgryte

Svartbønne-gryte

Tajine med grønnsaker

Ungarsk paprikagryte

Ungarsk potetgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen