• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gryte med grønne urter

Diverse / Andre gryter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

350 g røkt skinke i ett stykke
2 ss olje
1 stor løk, grovhakket
3 hvitløkfedd, presset
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
2 laurbærblad
2 nellikspiker
2 stilker stangselleri i tynne skiver
1 grønn paprika, renset og finhakket
½ grønnkål, finhakket der stilkene er fjernet
2 liter buljong eller kraft
200 g rødbladet grønnkål, finhakket
200 g kinesisk sennepkål (evt turnips eller kålrabi), finsnittet
200 g spinat, finhakket
1 bunt brønnkarse
6 vårløk, finhakket
½ ts allehånde
1 ts revet muskat
salt
pepper
kajenne
varme baguetter eller hvitløkbrød til servering

Bruksanvisning

Skjær vekk fett og svor av skinken. Skjær skinken i små terninger. Ha fettet fra skinken i en panne sammen med oljen, og varm det opp til det freser. Ha i skinketerninger, løk, hvitløk og oregano og timian, og rør jevningen mens det surrer over middels varme i 5 minutter.

Tilsett laurbærblad, nellikspiker, stangselleri og paprika, og rør 2-3 minutter. Tilsett kål og buljong eller kraft. La det koke opp og syde i 5 minutter.

Tilsett grønnkål og sennepkål, og la det koke i ytterligere 2 minutter. Tilsett deretter spinat, brønnkarse og vårløk. Sett ned varmen, la det koke opp og syde 1 minutt. Tilsett persille, allehånde og muskat, og smak til med salt, pepper og kajenne.

Ta opp fleskesvoren og nellikspikerne dersom du finner dem. Server gryteretten varm med baguetter eller hvitløkbrød.

Diverse / Andre gryter


Sum Oppskrifter 36 funnet


Bondebønner med artisjokker på Granada-vis

Bønnegryte med fleskekjøtt

Couscous med grønnsaker

Feta-gryte

Gryte med grønne urter

Gryte med rosenkål

Gryte med skalldyr og pølse

Gryterett med hvite bønner

Gryterett med rødkål

Grønnsakgryte fra Malaysia

Grønnsakgryte med karri

Grønnsakgryte med kjøtt

Grønnsakgryte med ost

Grønnsakgryte med reker

Gulasj med agurker

Hjertevarm gryte

Kikertgryte

Kylling med kokos og grønn chili

Kålruletter i gryte

Linsegryte

Paprikagryte

Paprikagryte med poteter

Pastagryte

Peperonata

Peppergryte med ost

Ris med and og pølse

Rødbetgryte, irakisk

Siciliansk grønnsakgryte

Sigøynergryte

Spaghettigryte

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Surkålgryte

Svartbønne-gryte

Tajine med grønnsaker

Ungarsk paprikagryte

Ungarsk potetgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen