• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Couscous med grønnsaker

Diverse / Andre gryter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

5 dl tørkede kikerter
¾ dl vegetabilsk olje
1 løk, finhakket
1 liten kanelstang
200 g aubergine, skåret i 2 cm store terninger
3 gulrøtter, skåret i 5 millimeter tykke skiver
3 nypoteter, skåret i 1 cm store terninger
150 g gresskar, skåret i 1 cm store terninger
¼ ts allehånde
3 ts harissa etter smak, se egen oppskrift
5 dl vann
100 g små bønner, strenglet og skåret i 5 cm lange stykker
2 zucchini, uskrelte, skåret i 1 cm tykke skiver
1 tomat, skåret i 8 båter
1 ss persille, hakket
1 ss frisk koriander, hakket
nykvernet pepper
COUSCOUS:
2 ½ dl couscous
2 dl kokende vann
2 ts smør

Bruksanvisning

Legg kikertene i bløt over natten. Avrennes og skylles godt. Kokes i en stor tykkbunnet kjele over svak varme i 90 minutter.

Varm olje i en stor tykkbunnet kjele og fres løk og kanelstang over svak varme til løken mykner. Tilsett auberginer, gulrøtter og poteter og la det koke over svak varme i 10 minutter, under omrøring med tresleiv.

Tilsett gresskar, allehånde og harissa. Hell kokende vann over blandingen og tilsett kikerter, bønner og zucchini. Rør inn tomater og pepper rett før servering. La det småkoke under lokk i ytterligere 15 minutter. Garner med frisk persille og koriander.

Lag couscous: Hell kokende vann over 2 ½ dl couscous i en bolle. Rør inn smør og la det stå i 10 minutter.

Dampes i en kjele med tettsittende lokk over svak varme i 5 minutter. Serveres med grønnsaker.

Både den ferdige retten og semuljegrynene blir kalt for couscous.

Diverse / Andre gryter


Sum Oppskrifter 36 funnet


Bondebønner med artisjokker på Granada-vis

Bønnegryte med fleskekjøtt

Couscous med grønnsaker

Feta-gryte

Gryte med grønne urter

Gryte med rosenkål

Gryte med skalldyr og pølse

Gryterett med hvite bønner

Gryterett med rødkål

Grønnsakgryte fra Malaysia

Grønnsakgryte med karri

Grønnsakgryte med kjøtt

Grønnsakgryte med ost

Grønnsakgryte med reker

Gulasj med agurker

Hjertevarm gryte

Kikertgryte

Kylling med kokos og grønn chili

Kålruletter i gryte

Linsegryte

Paprikagryte

Paprikagryte med poteter

Pastagryte

Peperonata

Peppergryte med ost

Ris med and og pølse

Rødbetgryte, irakisk

Siciliansk grønnsakgryte

Sigøynergryte

Spaghettigryte

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Surkålgryte

Svartbønne-gryte

Tajine med grønnsaker

Ungarsk paprikagryte

Ungarsk potetgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen