• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gryte med skalldyr og pølse

Diverse / Andre gryter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

450 g friske blåskjell
450 g reker
1 kokt krabbe, ca 1 kg
salt
1 liten bunt persille, finhakk bladene og ta vare på stilkene
1,5 dl olje
125 g hvetemel
1 grønn paprika, renset og finhakket
1 stor løk, hakket
2 stilker selleri, hakket
3 hvitløkfedd, finhakket
75 g sterkt krydret pølse uten skinn, skåret i skiver
6 vårløk, finhakket
kajenne
tabascosaus
kokt ris til servering
persille

Bruksanvisning

Dette er en klassisk kajunrett, en gumbo, med blåskjell, reker, krabbe og biter av herlig krydret pølse.

Vask blåskjellene grundig i kaldt vann. Fjern byssustråden, det svarte skjegget som stikker ut mellom skallene. Kast skadde skjell og skjell som ikke lukker seg.

Varm opp 2,5 dl vann i en kjele. Legg i blåskjellene når vannet koker, og la dem koke under tett lokk i ca 3 minutter på høy varme. Rist regelmessig på kjelen. Ta skjellene opp med tang etter hvert som de åpner seg, og legg dem i dørslag over en bolle. Kast skjell som ikke åpner seg.

Ta ut innmaten av skjellene, og kast skjellene. Hell væsken fra bollen tilbake i kjelen og etterfyll med vann så det blir 2 liter.

Rens rekene og legg skallene og hodene i kjelen. Rens krabben og hold det brune og hvite kjøttet hver for seg. Legg krabbeskallet i kjelen sammen med 2 ts salt. La det koke opp, ha i persillestilkene og la det småkoke i 15 minutter. Avkjøl og sil kraften. Ha i vann så mengden blir 2 liter.

Lag jevning av olje og mel, og rør til den er gyllen. Tilsett pepper, løk, selleri og hvitløk, og la det putre i 3 minutter. Tilsett pølsebitene. Varm opp kraften igjen.

Ha det brune krabbekjøttet i jevningen sammen med kraften, og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett skalldyr, løk og krydder. Pyntes med persille, og serveres med ris.

Diverse / Andre gryter


Sum Oppskrifter 36 funnet


Bondebønner med artisjokker på Granada-vis

Bønnegryte med fleskekjøtt

Couscous med grønnsaker

Feta-gryte

Gryte med grønne urter

Gryte med rosenkål

Gryte med skalldyr og pølse

Gryterett med hvite bønner

Gryterett med rødkål

Grønnsakgryte fra Malaysia

Grønnsakgryte med karri

Grønnsakgryte med kjøtt

Grønnsakgryte med ost

Grønnsakgryte med reker

Gulasj med agurker

Hjertevarm gryte

Kikertgryte

Kylling med kokos og grønn chili

Kålruletter i gryte

Linsegryte

Paprikagryte

Paprikagryte med poteter

Pastagryte

Peperonata

Peppergryte med ost

Ris med and og pølse

Rødbetgryte, irakisk

Siciliansk grønnsakgryte

Sigøynergryte

Spaghettigryte

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Surkålgryte

Svartbønne-gryte

Tajine med grønnsaker

Ungarsk paprikagryte

Ungarsk potetgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen