Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g lettrøkt ål, skinn- og benfri, kuttet i 2 cm terninger
250 g lettrøkt pigghå, skinn og benfri, kuttet i 2 cm terninger
4 tomater, skåldet og kuttet i terninger
1 ss hakket frisk estragon
4 dl tomatjuice
2 ½ dl kraftig hvitvin
10-15 safranfrø
8 blad gelatin, bløtlagt og smeltet
1 ss salt
¼ ts nykvernet hvit pepper
Vinaigrette:
2 sjalottløk, skrelt og finhakket
2 ss hvitvinseddik/1 dl kraftig hvitvin
2 tomater, skåldet og kuttet i terninger
1 ss finhakket frisk timian
6 ss olivenolje
1 ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper
(forrett til 8 personer)
Kle en kakeform på 1 ½ liter eller lignende med kjøkkenfilm. Tomatjuice, hvitvin, estragon og safran has i en bolle. Den smeltede gelatinen røres forsiktig i. Legg et lag med pigghå og ål i bunnen av formen. Hell over tomatgelé slik at det dekker. Fortsett slik. Dekk med kjøkkenfilm på toppen. Avkjøl i 10-12 timer.
Lag vinaigrette: Sjalottløken, eddik, hvitvin og timian kokes i 2-3 minutter. Avkjøles. Rør så i oljen og tomatterningene. Ha i salt og pepper.
Når du anretter, skjær geléen med kjøkkenfilm på med et varmt knivblad. Ta av filmen etter at du har lagt geléen på tallerken.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter